Gândeşte mare, fă-te bancher!

Gândeşte mare, fă-te bancher!

Tinerii care au venit ieri la târgul de locuri de muncă „BankingJobs“ vor să primească salarii de mii de euro şi să ajungă în funcţii de conducere cât mai repede.

Zeci de studenţi şi absolvenţ i au fost, ieri, la târgul „BankingJobs“, organizat la Institutul Bancar Român din Bucureşti.

BRD, ProCredit Bank, OTP Bank, CEC, BCR, Raiffeisen Bank, Bancpost, Unicredit Ţiriac Bank, ING Bank, Leumi Bank, Milennium Bank, MKB Romexterra Bank, Bank of Cyprus şi societăţile de recuperare de creanţe Urban şi Asociaţii şi EOS KSI România au scos la concurs 3.000 de oferte de muncă.

Salariu de început de 1.200 de lei

Ne puteți urmări și pe Google News

Foarte mulţi tineri s-au arătat extrem de interesaţi de postul de teller (cel care lucrează la casierie) scos la concurs de OTP Bank. „Am terminat facultatea anul trecut şi vreau un job pentru începători, în domeniul bancar. Poziţia de «teller» cred că este varianta ideală, pentru că sunt destul de uşor de îndeplinit toate cerinţele. Pe de altă parte, mă tentează şi salariul, care am auzit că, pentru început, este de cel puţin 1.200 de lei“, spune Mihai T., absolvent al Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

Reprezentanţi ai OTP Bank spun că, dacă vrei să ocupi un astfel de job, trebuie să ai studii în domeniu. „De asemenea, trebuie să relaţ ionezi uşor cu oamenii, să fii deschis la nou, să vorbeşti limba engleză şi să ştii să lucrezi la calculator“, spune Andreea Odăgescu, HR Consultant al OTP Bank.

„În doi ani vreau să fiu director“

Foarte mulţi absolvenţi au fost interesaţi şi de programul de dezvoltare profesională pentru tineri talentaţi, „Start manager“, al BRD.

Reprezentanţii băncii spun că, dacă vei participa în acest program, poţi ajunge responsabil sau director de agenţie.

Dacă vrei să „prinzi“ un loc, trebuie să fii absolvent de facultate, să ai abilităţi de lider şi să cunoşti franceza sau engleza foarte bine. „Îmi doresc enorm să intru în acest program. În primul rând, pentru că vreau ca, în doi ani, să ajung director de agenţie şi să câştig în jur de 2.500 de euro. Ştiu că ceea ce spun eu, pentru angajatori, ar părea fiţe şi vise inutile. Însă miliardarul american Donald Trump spune că, dacă vrei o carieră de succes, «trebuie să gândeşti mare», adică departe. Dacă lupţi pentru un salariu de 500 de lei şi atât primeşti, să nu te mai plângi de el“, spune Marius C., absolvent al Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul ASE.

REALISTĂ

Mă mulţumesc şi cu 100 de lei

Elena Stănică (20 de ani, din Bucureşti) este studentă în anul I, la Institutul Bancar Român, Facultatea Management Bancar, specializarea Finanţe-Bănci şi vrea să facă practică la BCR sau BRD şi după aceea speră să obţină un post de consilier juridic. „Nu mă interesează salariul, pentru că eu îmi doresc deocamdată să învăţ. Mă mulţumesc şi cu 100 de lei“, spune ea.

VISĂTOARE

Leafă de 2.000 de euro

Cristina Vartic (20 de ani, din Bucureşti) este studentă în anul I la Institutul Bancar Român, Facultatea Management Bancar, specializarea Finanţe-Bănci, şi îşi doreşte foarte mult să obţină un post de contabilă la BCR. „Banii sunt foarte importanţi pentru mine şi vreau să primesc o leafă de 2.000 de euro pe lună“, spune ea.