Evenimentul Zilei > Monden > Gâlceavă între miliardari. Elon Musk îşi bate joc de Jeff Bezos. Ce-i recomandă CEO Tesla rivalului său
Gâlceavă între miliardari. Elon Musk îşi bate joc de Jeff Bezos. Ce-i recomandă CEO Tesla rivalului său

Gâlceavă între miliardari. Elon Musk îşi bate joc de Jeff Bezos. Ce-i recomandă CEO Tesla rivalului său

Elon Musc l-a lovit din nou pe rivalul Jeff Bezos. CEO Tesla a susținut că Blue Origin a rămas în urmă față de SpaceX în cursa pentru cucerirea spațiului deoarece fondatorul Amazon stă prea mult în cada cu hidromasaj.

Elon Musk, în vârstă de 50 de ani, a pus iar paie pe foc bătându-și joc de  rivalul său Jeff Bezos, în vârstă de 57 de ani, după ce a încercat să-l „indemne” pe fondatorul Amazon să iasă din cada cu hidromasaj. Afirmațiile le-a făcut într-un interviu recent pentru Financial Times, unde a mai spus că „domnul Bezos se ia un pic prea în serios”.

El a spus: „Într-un fel, încerc să-l determin să petreacă mai mult timp la Blue Origin, astfel încât să facă mai multe progrese”. Continuând: „Așa cum spune un prieten de-al meu: ar trebui să petreacă mai mult timp la Blue Origin și mai puțin timp în cada cu hidromasaj”.

Cu toate acestea, fondatorul SpaceX și-a propus să-și complimenteze rivalul spunând că Bezos are „aptitudine inginerească destul de bună” şi că „diavolul este în detalii” sugerând că fondatorul Amazon „nu pare să fie dispus să-și consume energia mentală intrând în detaliile ingineriei”.

Musk a subliniat că lucrează între 80 și 90 de ore pe săptămână atât la SpaceX, cât și la Tesla

Dar luptele dintre Elon Musk, proaspăt numit Persoana anului de către revista Time în 2021, au devenit din ce în ce mai frecvente vis-à-vis de Bezos. La începutul acestui an, SpaceX  a depășit Blue Origin la un contract de 2,9 miliarde de dolari cu NASA pentru a construi o rachetă car să ajungă pe Lună. Luna trecută, Blue Origin a pierdut un proces legat de contract.

Cu toate acestea, rivalitatea Musk-Bezos a depășit și cursa spațială. După ce l-a doborât pe Bezos de pe primul loc cel mai bogat om din lume, Musk a scris: „Îi trimit o statuie uriașă cu cifra „2” lui Jeffrey B, împreună cu o medalie de argint”.

Potrivit Forbes, Musk valorează aproximativ 252 de miliarde de dolari, iar Bezos, de 195 de miliarde de dolari. El a spus: „De mult timp, restul industriei auto ne-a numit pe Tesla și pe mine proști. Spuneau că mașinile electrice nu vor funcționa, nu poți atinge autonomia și performanța. Și chiar dacă ai face asta, nimeni nu le-ar cumpăra”.

Musk a adăugat: „Am făcut Tesla în esență din disperare, nu pentru că am crezut că ar fi profitabil, ci doar pentru a arăta că se poate face”, relatează Express.