Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un avertisment înfiorător că sfârșitul lumii se apropie. Elon Musk: „Civilizația se va prăbuși”. Cum ne putem slava?
Încă un avertisment înfiorător că sfârșitul lumii se apropie. Elon Musk: „Civilizația se va prăbuși”. Cum ne putem slava?

Încă un avertisment înfiorător că sfârșitul lumii se apropie. Elon Musk: „Civilizația se va prăbuși”. Cum ne putem slava?

Elon Musk a emis un avertisment îngrozitor pentru lume, dezvăluind ceea ce el crede că va fi cea mai mare forță motrice din spatele civilizației care „se prăbușește”.

Elon Musk transmite un avertisment îngrozitor cu privire la sfârșitul lumii şi spune că „Civilizația se va prăbuși”. CEO al SpaceX si Tesla a încurajat oamenii să aibă mai mulți copii, în încercarea de a asigura supraviețuirea rasei umane.

Vorbind la un eveniment găzduit de Wall Street Journal, miliardarul sud-african a susținut că „nu există destui oameni” pentru a menține umanitatea să continue. Avertismentul îngrozitor al lui Elon Musk a venit pe fondul unor rapoarte conform cărora populația lumii va scădea pentru prima dată în secole.

Potrivit unui nou raport publicat în revista The Lancet , populația globală va atinge un vârf de 9,7 miliarde înainte de a scădea la 8,8 miliarde până în 2100. Studiul a avertizat că scăderea populației și a „structurii de vârstă” ar putea avea un impact economic, social și geopolitic profund asupra globului.

Scăderea natalității este una dintre cauzele sfârșitului nostru ca civilizaţie

La începutul acestei veri, Forumul Economic Mondial a susținut că ratele natalității pe tot globul sunt în scădere, scăderea fiind atribuită parțial pandemiei de Covid. Cu toate acestea, chiar înainte ca lumea să se oprească brusc, Forumul WE a susținut că urbanizarea conduce la scăderea populației.

Musk, care are el însuși are șase copii, a susținut acum că scăderea creșterii populației este „unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație”. El a spus: Nu sunt destui oameni.

În ultimii ani, mulți oameni au renunțat la copii, temându-se de impactul pe care îl va avea asupra schimbărilor climatice. Un sondaj din 2019 realizat de Business Insider a constatat, de exemplu, că 38% dintre respondenții cu vârste între 18 și 29 de ani au considerat că cuplurile ar trebui să ia în considerare criza climatică înainte de a se gândi la a avea copii.

Un alt sondaj realizat pentru The New York Times în 2018 a constatat că 33% dintre respondenți au citat schimbările climatice drept motiv pentru a avea mai puțini copii decât ideal.

Totuși, domnul Musk a susținut că „este complet opusul” și că este nevoie de mai mulți oameni pentru a preveni prăbușirea planetei

El a fost citat de CNBC: „Dacă oamenii nu au mai mulți copii, civilizația se va prăbuși. Potrivit lui Stein Emil Vollset, profesor de sănătate globală la Institutul de măsură și evaluare a sănătății (IHME), ultima dată când populația globală a scăzut a fost la mijlocul secolului al XIV-lea, din cauza Ciumei Negre. Profesorul Vollset a fost autorul principal al studiului publicat în The Lancet.

În prezent, populația lumii este estimată la aproximativ 7,8 miliarde de oameni. Spre comparație, a fost de aproximativ 6,1 miliarde în anul 2000.

Profesorul Vollset a declarat pentru IFL Science: „Dacă prognoza noastră este corectă, va fi pentru prima dată când scăderea populației este determinată de scăderea fertilității, spre deosebire de evenimente precum o pandemie sau foamete”.

Potrivit prognozelor studiului, populația a până la 23 de țări s-ar putea micșora cu mai mult de jumătate. Acestea includ Japonia, Spania, Coreea de Sud, Thailanda, Portugalia și Italia. Factorii cheie, a susținut profesorul Vollset, sunt accesul îmbunătățit la contracepție și educația femeilor și fetelor, scrie Express.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: