Evenimentul Zilei > Politica > Gabriel Berca, noul secretar general al Guvernului
Gabriel Berca, noul secretar general al Guvernului

Gabriel Berca, noul secretar general al Guvernului

Anunţul a fost făcut de Tăriceanu în cadrul lansării candidaţilor PNL la alegerile locale din municipiul Bacău. Prefectul de Bacău, Gabriel Berca, va fi noul secretar general al Guvernului, în locul demisionarului Ilie Bolojan, care a demisionat miercurea trecută pentru a candida la primăria municipiului Oradea.

Bolojan nu este singurul membru al Cabinetului care se va înscrie în cursa pentru alegerile locale. Premierul a ţinut să puncteze că o serie de miniştri şi-au anunţat deja candidaturile – ministrul transporturilor Ludovic Orban, ministrul educaţiei Cristian Adomniţei şi ministrul dezvoltării Lazslo Borbely. Spre deosebire de aceştia însă, Bolojan avea statut de înalt funcţionar public, statut incompatibil cu acela de membru de partid şi candidat la alegerile locale. 

Director de vânzări la firma lui Stavarache

Licenţiat al Universitaţii Politehnice din Bucureşti, Facultatea de Stiinţă şi Ingineria Materialelor, promoţia 1994, Gabriel Berca, în vârstă de 40 de ani, este căsătorit şi are un copil. În perioada, mai 1995 – aprilie 2000 a fost inginer proiectant la SC Robinete Industriale Bacău, pentru ca apoi să ocupe funcţia de director de marketing la "Monitorul de Bacău" până în ianuarie 2001.

Din februarie 2001 a fost numit director de vânzări la SC Prod Cressus SA, firma de coloranţi textili a actualului primar, Romeo Stavarache. În 2004 a renunţat la această funcţie pentru a deveni consilier municipal al PNL şi vicepreşedinte al organizaţiei municipale Bacău. În acelaşi an a fost numit prefect.

(18:09)