Evenimentul Zilei > Actualitate > FURT ca în codru la Vaslui: Porumboiu câştigă cu ajutorul arbitrului! Şumudică, penibil în faţa patronului
FURT ca în codru la Vaslui: Porumboiu câştigă cu ajutorul arbitrului! Şumudică, penibil în faţa patronului

FURT ca în codru la Vaslui: Porumboiu câştigă cu ajutorul arbitrului! Şumudică, penibil în faţa patronului

În epilogul etapei a 8-a din Liga I la fotbal, FC Vaslui a fost salvată în prelungiri, astă-seară, în meciul de acasă cu Drobeta Turnu-Severin (2-1), de arbitrul Cătălin Botaş. La pauză, antrenorul Marius Ninel Şumudică îi dădea explicaţii, cu gesturi umile, patronului Adrian Porumboiu.

Moldovenii au învins-o ruşinos astă-seară, pe teren propriu, pe Drobeta, formaţie intrată pe mâna lui Nicolo Napoli. Vaslui a abuzat de centrări şi a mizat doar pe sclipirile lui Lucian Sânmărtean, care n-a avut cu cine combina la firul ierbii.
Marius Niculae (76) a deschis scorul cu un şut din vole, după un semiluft al lui Sburlea, dar oaspeţii au egalat în minutul 88, prin lovitura liberă executată „plouat”, de la mare distanţă, de Moutinho, care s-a scurs în plasă fără ca vreun coleg sau vreun adversar să atingă balonul.
La acest scor, Marius Şumudică era, probabil, demis. De altfel, tehnicianul i-a dat socoteală, la pauză, patronului, conform imaginilor surprinse de postul Digi Sport, canalul care a transmis partida.
În prelungiri, „centralul” Cătălin Botaş n-a acordat fault în atac la o intervenţie în careu a lui N Doye asupra unui rival. Africanul a continuat acţiunea, l-a driblat şi pe portarul Andrei Marinescu şi a marcat la vinclu.
A fost furat un punct. Pentru mine, fotbalul românesc se înrăutăţeşte„, a reacţionat antrenorul italian Nicolo Napoli, eliminat pentru proteste după faza litigioasă.
După ce Ion Crăciunescu a fost scos de la şefia CCA, Adrian Porumboiu are parte doar de arbitraje favorabile în acest sezon. Pe vremea lui Crăciunescu, echipa favorizată era CFR Cluj.
Dumitru Dragomir, în dorinţa de a-i lăuda necondiţionat pe granzii de votul cărora depinde, a văzut altceva: „A fost un duel umăr la umăr la acea fază!„.
Am făcut un joc submediocru. Şi dacă unii veneau de la nuntă, nu puteau juca aşa! M-am obişnuit să sufăr. Sunt tăbăcit. Acum, doar Sânmărtean a avut sclipiri şi luciditate. Cine invocă ceva la acea fază… A fost un luft. În niciun caz nu a fost nicio mână. N-a fost nimic la nivelul braţelor. Dar dacă există vreo altă cameră de filmat în spatele porţii, perpendicular pe jucători… Dar nu i-a provocat căderea. Comentatorul meciului a avut ceva cu noi. Nu sunt specialist, ca Angheluţă al vostru! La pauză, mă duc la vestiare, aşa fac mereu. Stau pe un scaun şi ascult. Am jucat cu o echipă vai de mama ei, pentru care, la trei pase, trebuia să se pună un gol. Dar data viitoare nu mai scăpăm! Ce-am făcut la pauză? Ce puteam să-i fac? Să-l împuşc pe Şumudică? Staţi liniştiţi, că nu-l demit pe Şumudică! Nu-l demiteam nici la 1-1. Am intrat şi pe vremea lui Hizo la vestiare! Neculaie, de la Braşov, să-mi pună indicatoare, când vin la Braşov, că poate intru iarăşi peste Hizo!”, a declarat „tartorul” Porumboiu, la microfonul Digi Sport.
N-am fost proaspeţi. Am încărcat prea mult la multe, la Poiana Braşov! E vina mea! Şi dacă eram demis, ce dacă? Domnul Porumboiu a intrat la vestiare, dar n-a spus nimic. Doar i-a încurajat pe băieţi!”, a comentat Şumudică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News