Evenimentul Zilei > Actualitate > Furnizor de whisky într-o ţară arabă
Furnizor de whisky într-o ţară arabă

Furnizor de whisky într-o ţară arabă

Documentarul "Pierdut printre străini", difuzat de National Geographic de la ora 22.00, spune poveştile unor oameni care trec prin experienţe dureroase.

Bucătarul scoţian Gordon Malloch sosise în Arabia Saudită pentru a începe o nouă viaţă ca manager de catering, însă şi-a găsit rapid o activitate colaterală profitabilă de contrabandist de alcool.
Băutura tradiţională din ţara sa îi aduce admiraţia şi popularitatea în cadrul comunităţii de emigranţi.
Ca urmare, atunci când câţiva europeni îi oferă un rol într-o operaţiune de contrabandă cu whisky, Gordon nu ratează ocazia.
Fructul oprit
Cererea pentru whisky de primă calitate în regatul arab saudit, unde consumul de alcool este total interzis, îl aduce pe Gordon în atenţia elitei conducătoare, el ajungând curând să aprovizioneze un prinţ local şi diverşi membri din familia acestuia.
Se "aliază" cu un grup de nemţi şi austrieci şi aduc din Marea Britanie cantităţi enorme de Johnnie Walker, Black Label şi Chivas Regal.
După este implicat într-un accident aproape fatal cu maşina, Gordon decide să renunţe la activitatea lui ilegală, dar plănuieşte un ultim transport înainte de a reveni în Marea Britanie.
Necazurile lui încep după ce servitorul palestinian al prinţului, l-a "turnat" pentru 10.000 de lire sterline şi un paşaport saudit. Gordon este prins în flagrant şi condamnat de poliţie la patru ani de detenţie şi peste 400 de lovituri de bici.
După ce trec 17 luni, este eliberat datorită intervenţiei ambasadorului Marii Britanii. Gordon poveşteşte că a fost atârnat cu cătuşe de crengile unui pom, privat de somn timp de trei zile, timp în care a fost bătut peste tălpi cu nuiele.
<object id="flashObj" width="640" height="450" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,47,0"><param name="movie" value="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><param name="flashVars" value="videoId=1159668205001&linkBaseURL=http%3A%2F%2Fnatgeotv.com%2Fuk%2Fbanged-up-abroad%2Fvideos%2Fsaudi-bootlegger&playerID=63469946001&playerKey=AQ~~,AAAAAGSf0FI~,EOqHyKQqt8QKvpAdijmX_vo2qBEikZ80&domain=embed&dynamicStreaming=true" /><param name="base" value="http://admin.brightcove.com" /><param name="seamlesstabbing" value="false" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="swLiveConnect" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=1159668205001&linkBaseURL=http%3A%2F%2Fnatgeotv.com%2Fuk%2Fbanged-up-abroad%2Fvideos%2Fsaudi-bootlegger&playerID=63469946001&playerKey=AQ~~,AAAAAGSf0FI~,EOqHyKQqt8QKvpAdijmX_vo2qBEikZ80&domain=embed&dynamicStreaming=true" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="640" height="450" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" swLiveConnect="true" allowScriptAccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed></object>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News