O coloană de trei kilometri de maşini şi de oameni a făcut parte ieri din cortegiul funerar al lui George Naghi, milionarul dispărut duminică în urma unui accident cu şalupa pe braţul Borcea al Dunării. Mii de angajaţi, prieteni sau cunoscuţi au venit la înmormântarea pentru care autorităţile locale au hotărât ca circulaţia pe arterele principale ale oraşului să fie închisă.
Coşciugul cu aer condiţionat a fost plimbat ore întregi pe la sediile firmelor deţinute de Naghi, pe la fermă, prin faţa vilei lui, apoi toată lumea s-a oprit la biserica Volna, unde a avut loc o slujbă oficiată de 13 preoţi. În ropote de aplauze, coşciugul a fost dus apoi la cimtir.
Ce rămâne în urma lui
Alina Naghi, soţia alături de care milionarul se afla, duminică, în şalupa cu care s-a răsturnat pe braţul Borcea, a fost dusă pentru tratament la spitalul AKH din Viena, acolo unde, spun apropiaţii celor doi, a mai fost internată, diagnosticul fiind de depresie anxioasă. La înmormântare au venit însă cei doi copii biologici ai milionarului, Valentina şi Doru, dar şi fiica vitregă a acestuia, Georgiana, despre care s-a zvonit că ar fi moştenitoarea unui procent important din averea familiei Naghi. Potrivit "Capital Top 300", Naghi avea o avere de aproape 60 de milioane de euro.
Vasile Ţăranu, bărbatul alături de care Naghi a pornit afacerea Aldis în 1990, a dezvăluit ieri că partenerul său şi-a făcut în urmă cu ceva timp un testament, legalizat la un birou notarial. Potrivit documentului, George Naghi i-ar fi lăsat întreaga avere soţiei sale Alina, care, mai spune Ţăranu, deţine deja 35% din afacerile milionarului.
Ce spune legea
Valoarea averii lăsate de patronul companiei de mezeluri Aldis se ridică la 28 de milioane de euro. Succesorii între care s-ar putea împărţi banii familiei sunt fiul natural al lui Naghi, Doru, fiica acestuia dintr-o căsătorie anterioară, Valentina, dar şi fiica Alinei Naghi, Gina, pe care milionarul a înfiat-o cu acte. Potrivit avocaţilor, nu există vreo lege în România care să-i dezmoştenească pe copii. "Este o rezervă succesorală, în cazul în care există un testament legal, iar bunurile sunt lăsate unei singure persoane.
Rezerva aceasta se calculează în funcţie de numărul de succesori şi poate ajunge la un procent de 7%", a declarat avocatul Iulian Urban. Mai mult, în cazul în care copiii sunt nemulţumiţi, pot contesta testamentul: "Ei trebuie să demonstreze că Naghi nu era în deplinătatea facultăţilor mintale în momentul în care a scris şi semnat actul de moştenire. E cam greu să dovedeşti asta".
Ce drepturi au moştenitorii
În cazul în care testamentul nu poate fi pus în practică, asta însemnând că n-a fost legalizat la notar, copiii familei Naghi au dreptul de a primi procente egale din avere. "În principiu, soţia ia 50%. Cealaltă jumătate se împarte în acest caz la patru: nevasta şi cei trei moştenitori. Fiica înfiată are aceleaşi drepturi ca şi copiii naturali ai defunctului", a mai spus Urban.
Citiţi şi:

  • Prețul plătit de bogați să trăiască intens și la limita morții