Evenimentul Zilei > Actualitate > Funcţionarii publici intră în grevă pe 30 aprilie
Funcţionarii publici intră în grevă pe 30 aprilie

Funcţionarii publici intră în grevă pe 30 aprilie

Cel puţin 30.000 de funcţionari publici vor intra în grevă generală pe 30 aprilie, a anunţat Valer Suciu, președintele Federației Sindicatelor din Administrație.

Funcţionarii sunt nemulţumiţi de salrii şi cer majorarea acestora cel puțiun la nivelul celor din învâțământ, și bonuri de masă, asta după ce au renunțat deja la opt revendicări ale salariaților din administrație, transmite B1 TV.

Președintele Federației Sindicatelor din Administrație a spus că a fost chemat la guvern pentru discuții, unde a vorbit cu Rovana Plumb, ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor și cu secretari de stat.

“FNSA organizează, joi, 30 aprilie, la nivel naţional, o grevă generală de o zi în administraţia locală, în primării şi consilii judeţene, ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvern faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sistemul bugetar. Au fost colectate aproape 18.000 de semnături din partea membrilor de sindicat care susţin declanşarea grevei. Activitatea în instituţiile publice va fi întreruptă aproape în totalitate, urmând să asigurăm în ziua grevei generale doar serviciile de decese şi de plată a amenzilor care trebuie achitate în 24 de ore”, a spus Suciu, potrivit mediafax.ro.