Fructele şi legumele ne pot modifica nuanţa pielii

Fructele şi legumele ne pot modifica nuanţa pielii

Consumul de fructe şi legume poate modifica vizibil nuanţa pielii, conferindu-i un aspect sănătos sau, dimpotrivă, unul bolnăvicios, arată un studiul recent al cercetătorilor scoţieni.

Potrivit huffingtonpost.com, experimentul, realizat pe un grup restrâns de persoane, a arătat că roşeaţa sau culoarea gălbuie a pielii depind foarte mult de cantitatea de fructe pe care le consumăm. Mai mult, oamenii de ştiinţă susţin că aceste schimbări de culoare sunt legate de atractivitatea fizică a oamenilor. Consumaţi de trei ori mai multe fructe În cadrul studiului, cercetătorii au analizat culoarea pielii şi obiceiurile alimentare a 35 de studenţi timp de şase săptămâni. Rezultatele au arătat că voluntarii care consumau mai multe fructe şi legume prezentau o intesificare a nuanţelor roşiatice şi gălbui ale pielii, schimbare pe care oamenii de ştiinţă au atribuit-o carotenoidelor sau a compuşilor extrem de pigmenţaţi care se găsesc în multe fructe şi legume. „Studiul nostru sugerează că o creştere a consmului de fructe şi legume de aproximativ trei porţii, menţinută pe o perioadă de şase săptămâni, este suficientă pentru a îmbunătăţi vizibil sănătatea şi atractivitatea pielii faciale”, a declarat Ross Whitehead, cercetător la Univesitatea de Psihologie St. Andrews din Scoţia.