Evenimentul Zilei > Actualitate > Fructele şi legumele ne pot modifica nuanţa pielii
Fructele şi legumele ne pot modifica nuanţa pielii

Fructele şi legumele ne pot modifica nuanţa pielii

Consumul de fructe şi legume poate modifica vizibil nuanţa pielii, conferindu-i un aspect sănătos sau, dimpotrivă, unul bolnăvicios, arată un studiul recent al cercetătorilor scoţieni.

Potrivit huffingtonpost.com, experimentul, realizat pe un grup restrâns de persoane, a arătat că roşeaţa sau culoarea gălbuie a pielii depind foarte mult de cantitatea de fructe pe care le consumăm. Mai mult, oamenii de ştiinţă susţin că aceste schimbări de culoare sunt legate de atractivitatea fizică a oamenilor.
Consumaţi de trei ori mai multe fructe
În cadrul studiului, cercetătorii au analizat culoarea pielii şi obiceiurile alimentare a 35 de studenţi timp de şase săptămâni. Rezultatele au arătat că voluntarii care consumau mai multe fructe şi legume prezentau o intesificare a nuanţelor roşiatice şi gălbui ale pielii, schimbare pe care oamenii de ştiinţă au atribuit-o carotenoidelor sau a compuşilor extrem de pigmenţaţi care se găsesc în multe fructe şi legume. „Studiul nostru sugerează că o creştere a consmului de fructe şi legume de aproximativ trei porţii, menţinută pe o perioadă de şase săptămâni, este suficientă pentru a îmbunătăţi vizibil sănătatea şi atractivitatea pielii faciale”, a declarat Ross Whitehead, cercetător la Univesitatea de Psihologie St. Andrews din Scoţia.