Evenimentul Zilei > International > Franţa: Fostul premier Dominique de Villepin candidează la prezidenţialele din 2012
Franţa: Fostul premier Dominique de Villepin candidează la prezidenţialele din 2012

Franţa: Fostul premier Dominique de Villepin candidează la prezidenţialele din 2012

Dominique de Villepin, fost premier şi ministru de externe, a anunţat, aseară, că s-a hotărât să candideze la alegerile prezidenţiale din 2012, organizate în Franţa, relatează AFP.

"Intenţionez să apăr o anumită idee despre Franţa (…), am o convingere: întâlnirea din 2012 va reprezenta întâlnirea cu adevărul, curajul şi angajamentul", a declarat la postul de televiziune TF1 fondatorul mişcării Republica Solidară.

El şi-a exprimat "îngrijorarea" de a vedea "Franţa umilită de o lege a pieţelor care impune din ce în ce mai multă austeritate".

"Veţi vedea că în campania din 2012 se vor ivi surprize, multe surprize. Am încredere în capacitatea francezilor de a discerne care este interesul general şi că, mai mult ca niciodată, se impune o uniunea naţională care ne priveşte pe toţi", a subliniat de Villepin, creditat pentru moment cu 1% din intenţiile de vot.

"Am putea continua foarte bine cu acelaşi preşedinte pentru încă cinci ani. Zece ani, este deja prea mult", a spus el referindu-se la  Nicolas Sarkozy.
"În prezent, suveranitatea ne scapă în mare măsură. Urmărim nişte interese care nu sunt ale Franţei", a mai spus secretarul general al Palatului Elysée sub preşedinţia lui Jacques Chirac, care nu a candidat niciodată până în momentul de faţă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News