Barometrul pe luna mai indică o creştere a încrederii electoratului francez faţă de Sarkozy cu 3%. Astfel, preşedintele se bucură de încredere în rândul a mai mult de o treime dintre alegători.

Aceştia au declarat că au încredere în capacitatea lui Nicolas Sarkozy de a face faţă satisfăcător problemelor actuale ale ţării, care se confruntă cu efectele negative ale crizei mondiale, cu creşterea deficitului bugetar şi  datoriei publice.

Printre măsurile de redresare a economiei, Sarkozy a anunţat reducerea numărului de bugetari.

Nivelul maxim de simpatie a electoratului faţă de Nicolas Sarkozy s-a înregistrat în luna august 2007, când preşedintele se bucura de girul a 61% dintre alegători, potrivit publicaţiei Le Parisien.

Fracois Fillon, preferatul francezilor

Totuşi, rezultatele barometrului îl avantajează mai mult pe contra-candidatul lui Sarkozy, Fracois Fillon. Prim-ministrul Franţei a câştigat încrederea a 44% dintre francezi.
 
Fillon a crescut în preferinţele alegătorilor francezi cu 6% faţă de luna precedentă, când barometrul arăta o cotă de încredere de numai 38%, cel mai scăzut nivel înregistrat de la începutul campaniei.
 
Sondajul a fost realizat telefonic, pe un eşantion naţional reprezentativ, alcătuit din persoane cu vârsta de peste 18 ani.