Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotbal nebun: Porumboiu a scris în raport despre blat, Dragomir ameninţă că sezonul nu se va termina!
Fotbal nebun: Porumboiu a scris în raport despre blat, Dragomir ameninţă că sezonul nu se va termina!

Fotbal nebun: Porumboiu a scris în raport despre blat, Dragomir ameninţă că sezonul nu se va termina!

Arbitrajele jenante din această parte a campionatului şi refuzul lui Ion Crăciunescu de a aduce "fluieraşi" străini l-au determinat pe şeful LPF să facă o declaraţie halucinantă: campionatul ar putea fi boicotat! Vasluianul Adrian Porumboiu "toacă" şi el arbitrajul intern şi dă în vileag mesajele primite de elevii lui Hizo înaintea meciului cu Rapid, de aseară, încheiat cu victoria giuleştenilor cu 3-2.

Meciul FC Vaslui – Rapid, scor 2-3, care a încheiat anul fotbalistul 2011, a reprezentat încă un episod negru din istoria actualei stagiuni a Ligii I: jucători contactaţi de conducerea adversă, greşeli mari de arbitraj şi obişnuitul scandal de după joc. Noutatea? Patronul uneia dintre echipe (FC vaslui) a scris în raportul de joc faptul că jucătorii lui au fost contactaţi de adversari, demascând astfel, oficial, un blat!
„Centralul” Istvan Kovacs, din Carei, socotit un arbitru apropiat „ungurilor” de la CFR Cluj, a stricat meciul din Moldova, eliminându-l aiurea pe rapidistul Ciprian Deac. De asemenea, vasluianul Wesley a fost oprit aiurea din drumul spre gol.
Adrian Porumboiu a sărit aseară la beregata prietenului Ion Crăciunescu, preşedintele CCA. „Îi exultă mustaţa de bucurie, el îi învaţă pe ăştia să dea cartonaş roşu la orice atingere, apoi vine cu tabla să ne explice şi să-l cocoloşească pe Kovacs! Îi creşte inima lui Ion când pierd eu, el conduce sub formă de dictatură, ca în Columbia, cu pistoalele pe masă!”.
Tot la „Fanatik Show”, de pe „Digi Sport”, şi Kovacs a intrat în vizorul lui Porumboiu: „E un arbitru promovat cu dedicaţie, are rădăcini adânci, e făcut să servească 2-3 echipe!”.
A apărut şi poziţia lui Dumitru Dragomir, care, la fel ca Mircea Sandu, caută să-l elimine pe Crăciunescu de la CCA. „Dacă în retur nu vor fi aduşi arbitri străini, acest campionat nu se va termina, ascultaţi ce vă spun! Ce dacă nu e de acord Crăciunescu? Nu el decide, ci Comitetul Executiv!„.
Zotta, numit „escoroc”!
Porumboiu a avut şi alte ţinte. S-a luat de propriii fotbalişti, acuzându-i de trădare pe Zmeu şi pe Pavlovici. Primul i-a pasat lui Deac la primul gol, iar cel de-al doilea a părut că a luat voit „roşu”, iar la final s-a înjurat cu antrenorul Viorel Hizo ca la uşa cortului: „Au mai fost doi care nu au recunoscut că au fost contactaţi de escrocul ăla de Zotta. Pavlovici crede că e bandit, dar ce, noi suntem fraieri? L-a călcat p-ăla când a văzut că e arbitrul la doi metri de el! Iar cu Zmeu am discutat mereu să nu mai dea pasă înapoi. A zis că a înţeles, şi acum ce a făcut? A făcut ce trebuia să facă! Am scris asta în raportul de joc al observatorului şi acum aşteptăm ca organele abilitate să facă dreptate! Totul se năruie când unii sunt ca şobolanii în subteran„.
Cu alte cuvinte, Porumboiu susţine că a scris în raport că jucătorii lui au fost blat, urmând ca în viitoarea şedinţă, Comisia de Disciplină să ia o decizie.
După ce a fost eliminat, Pavlovici l-a înjurat pe Hizo în văzut camerelor TV, dar nici antrenorul n-a fost mai prejos! Jucătorul a fost ţinut de colegi să nu-l bată pe „Dulău”! Fotbalistul a părut că a pregătit momentul, pentru a putea pleca mai uşor de la echipă, lucru care se va întâmpla: „Ce a făcut Pavlovici e de neconceput, o iresponsabilitate fără margini! Pentru gestul ăsta, va trebui să-şi găsească o altă locaţie, eu nu pot tolera aşa ceva„.
Sânmărtean, ademenit cu un contract în Rusia
Fotbaliştii care au recunoscut că au fost contactaţi de Zotta, fost şef la Vaslui, în prezent preşedinte la Rapid, sunt Sănmărtean, Milanov şi Milisavljevici. Primul este oricum dorit de Răzvan Lucescu, iar cel de-al doilea a fost cerut de Gigi Becali la Steaua.
Conform lui Porumboiu, Zotta i-ar fi scris lui Milanov: „Te place mult antrenorul nostru, din retur te aşteptăm la noi!”, lui Sânmărtean: „Ţi-am găsit un contract fabulos în Rusia, din iarnă poţi semna!”, iar lui Milisavljevici: „Hai la noi, avem nevoie de tine la Rapid!”.
Milanov a admis aseară că a fost contactat de Zotta: „După victoria de la Cluj, Zotta ne-a dat mesaje să ne felicite, dar şi să ne spună că vrea să vorbim la finalul meciului direct„.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: