Fostul viceprimar Adrian Orza, pasionat de mâncarea ecologică. Se promovează pe Facebook

Fostul viceprimar Adrian Orza, pasionat de mâncarea ecologică. Se promovează pe Facebook

Fostul viceprimar ţărănist din Timişoara s-a reprofilat de când a rămas simplu consilier local. Până să se hotărască să candideze e listele ARD, acesta a savurat din plin vara la ţară, unde s-a mutat cu familia, în imediata vecinătate a oraşului de pe Bega.

Din bucătăria casei lui Adrian Orza se nasc tot felul de produse delicioase. Fostul viceprimar îşi promovează bunătăţile pe Facebook. După ce peste vară a prezentat reţeta roşiilor uscate la ţară, cu sare de mare şi mirodenii, şi după ce a făcut sos tabasco acasă, mai recent a îmbuteliat primul lot de sticle de cidru. Mare amator de calculatoare, Orza şi-a customizat fiecare produs, cu etichete speciale pe care le-a creat de unul singur.

Dacă la roşiile grunjoase ţărănistul s-a mulţumit să exemplifice simplu reţeta, a fost în schimb foarte mândru de sosul iute preparat. "Tabasco din comerţ e "parfum" pe lângă cel făcut de mine", spune fostul edil. Cidrul l-a făcut din mere cumpărate de la piaţă şi spune că a ieşit nemaipomenit. Adrian Orza susţine că e pasionat de mult timp de gătit. Faptul că stă mai mult la cratiţă nu înseamnă că îi lipseşte activitatea de viceprimar pe care a avut-o în ultimele mandarte ale lui Gheorghe Ciuhandu. Din contra. "Fac de mulţi ani chestii din astea. E un mod de a mă relaxa. 
Nu are legătură cu timpul liber. Ceea ce fac în bucătărie a devenit oarecum public din luna mai, de când am cont de Facebook, însă pasiunea e mai veche. Si e legată acum şi de ideea de a mânca bio, de a promova asta şi produsele locale. Niciodată nu gătesc după reţete ci după imaginaţie. O masă gătită cu prietenii şi pentru prieteni e un bun prilej de poveste şi bună dispoziţie, într-o lume care se sinucide zi de zi la fastfood", ne-a spus fostul viceprimar. El are la activ şi un premiul I câştigat anul trecut la un concurs de gătit. În prezent Adrian Orza candidează pe listele ARD în colegiul III din Timişoara pentru o funcţie de deputat.

Ne puteți urmări și pe Google News