Evenimentul Zilei > Actualitate > Robert Licu, fost handbalist: „Am avertizat că o să vină reculul şi la fete”
Robert Licu, fost handbalist: „Am avertizat că o să vină reculul şi la fete”

Robert Licu, fost handbalist: „Am avertizat că o să vină reculul şi la fete”

Fostul internaţional Robert Licu se teme că naţionala feminină o va lua pe urmele celei masculine, din cauză că nu mai apar jucătoare de valoare.

Naţionala feminină de handbal a României a eşuat lamentabil la Campionatul Mondial din Brazilia.
Deşi toată lumea aştepta ca tricolorele să se întoarcă din "Ţara Cafelei" cu o medalie, handbalistele pregătite de Radu Voina au părăsit întrecerea în "optimi", unde au fost învinse, luni seară, de Croaţia, scor 27-28.
România a arătat slăbiciuni încă de la primul meci disputat la Mondiale, când s-a chinuit să învingă modesta selecţionată a Tunisiei.
În grupă, echipa noastră a mai câştigat partida cu Cuba, iar în rest a remizat cu Japonia şi a pierdut în faţa Braziliei şi a Franţei.
Gaţu tună şi fulgeră: "E posibil să luăm măsuri!"
Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, s-a făcut foc şi pară după eşecul din America de Sud.
"Am ratat obiectivul calificării la Jocurile Olimpice din vina noastră! Din vina jucătoarelor, a antrenorului şi a preşedintelui federaţiei! Îmi asum vina la eşecuri, la victorii nu prea mă vedeţi. E posibil să luăm măsuri în ianuarie, după ce se va face o analiză! Încă de la startul acestei competiţii România a arătat lipsă de ambiţie şi de concentrare. Cu Croaţia, conducem cu 19-15 şi uităm să mai dăm gol, apoi conducem cu 27-25, dar suntem egalaţi şi pierdem pe final", a spus Gaţu ieri, la postul de radio Sport Total FM. În schimb, Voina nu-şi asumă eşecul, motivând senin: "Atâta putem!"
Şeful handbalului românesc a mai ţinut să precizeze că "la analiza care se va face să nu neglijăm absenţa a patru titulare din echipă. Mai ales dacă ele se numesc Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, Ionela Gâlcă, Paula Ungureanu şi Patricia Vizitiu".
"În timp ce alţii au investit, noi am bătut pasul pe loc"
Fostul handbalist Robert Licu, care antrenează în prezent echipa masculină CSM Bucureşti, ne-a spus ieri că a anticipat prăbuşirea naţionalei feminine.
Fostul internaţional, care a candidat în 2009 pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal împotriva eternului Gaţu, susţine că reculul naţionalei feminine se datorează faptului că nu vin din urmă handbaliste de valoare.
"Încă de la Trofeul Carpaţi s-a văzut că e ceva gripat la naţionala noastră. Nu mă cred vreun profet, dar eu am avertizat de câţiva ani că o să vină reculul şi la fete. Mă tem ca naţionala de fete să nu ajungă precum cea masculină! La noi, se cunoaşte imediat când lipseşte o jucătoare de valoare, cum s-a întâmplat, de exemplu, cu Cristina Neagu. Nu vin din urmă jucătoare valoroase. În timp ce alţii au investit în handbal şi acum culeg roadele, noi am bătut pasul pe loc!", a declarat Licu ieri, pentru EVZ.
"Mă tem ca naţionala feminină să nu ajungă precum cea masculină! În timp ce alţii au investit, noi am bătut pasul pe loc.”
ROBERT LICU, fost candidat la preşedinţia FRH

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News