Evenimentul Zilei > Actualitate > Fosti calugari, propusi pentru canonizare
Fosti calugari, propusi pentru canonizare

Fosti calugari, propusi pentru canonizare

Membrii Sinodulului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au discutat, la prima sedinta din acest an, condusa de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, propunerile de trecere in randul sfintilor a mai multor calugari care au vietuit la manastirile din Moldova.

La intalnirea de pe 2 ianuarie, de la Manastirea Neamt, ierarhii au lucrat la alcatuirea troparelor si a condacelor (cantari bisericesti de lauda in cinstea unui sfant – n.r.) pentru monahii care vor fi propusi Sinodului Bisericii Ortodoxe in vederea canonizarii.

Printre cei propusi sa fie trecuti in calendar se afla cuviosii Iosif si Chiriac de la Manastirea Bisericani, Rafael si Partenie de la Manastirea Agapia, Simeon si Amfilohie de la Pangarati, Chiriac de la Tazlau, Iosif de la Varatec si Ioan de la Rasca.

Tot la sedinta Sinodului mitropolitan s-a mai decis ca, pe 19 februarie, la adunarea eparhiala ce va avea loc la Iasi, sa se stabileasca candidatii pentru functia de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.