Evenimentul Zilei > Politica > Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pregăteşte o mutare-bombă! News alert
Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pregăteşte o mutare-bombă! News alert

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pregăteşte o mutare-bombă! News alert

În cadrul unei emisiuni la Romania TV avocatul Laura Vicol a declarat că Alina Bica a părăsit Costa Rica și este foarte posibil să ceară azil politic în altă țară. Atât ea cât și Elena Udrea au avut multe de îndurat în timpul așteptării răspunsului la azil în țara din America Centrală. 

„Alina Bica va cere azil politic în altă țară, nu se va mai întoarce în România. A fost bătută și călcată în picioare. De acolo au venit și problemele cu coloana și a trebuit să se opereze în Costa Rica”, a adăugat Vicol.

Atât pentru Alina Bica cât și pentru Elena Udrea a fost complicat să obțina statutul de refugiat în Costa Rica. „Acum au optat spre un alt parcurs. Udrea s-a întors în țară să se apere fiindcă e complicat să faci de la depărtare o strategie adecvată”, a declarat  în cadrul emisiunii jurnalistul Dan Andronic. La rândul său analistul Bogdan Chirieac a arugumentat că era foarte normal să plece de acolo întrucât „au fost arestate gratuit și li s-a ținut pistolul la cap”.

Conform unui jurnalist costarican cele două s-au retras pe  5 și 6 iulie a.c. din procesul de azil numulțumite de modul cum au fost tratate. În acest sens ele au depus și o nătificare Ministerului Justiției din Costa Rica. O copie a acestui act a fost trimisă și la ONU. Este o retragere pentru că nu le-au fost respectate drepturile, a conchis jurnalistul din Costa Rica.