„Alina Bica va cere azil politic în altă țară, nu se va mai întoarce în România. A fost bătută și călcată în picioare. De acolo au venit și problemele cu coloana și a trebuit să se opereze în Costa Rica”, a adăugat Vicol.

Atât pentru Alina Bica cât și pentru Elena Udrea a fost complicat să obțina statutul de refugiat în Costa Rica. „Acum au optat spre un alt parcurs. Udrea s-a întors în țară să se apere fiindcă e complicat să faci de la depărtare o strategie adecvată”, a declarat  în cadrul emisiunii jurnalistul Dan Andronic. La rândul său analistul Bogdan Chirieac a arugumentat că era foarte normal să plece de acolo întrucât „au fost arestate gratuit și li s-a ținut pistolul la cap”.

Conform unui jurnalist costarican cele două s-au retras pe  5 și 6 iulie a.c. din procesul de azil numulțumite de modul cum au fost tratate. În acest sens ele au depus și o nătificare Ministerului Justiției din Costa Rica. O copie a acestui act a fost trimisă și la ONU. Este o retragere pentru că nu le-au fost respectate drepturile, a conchis jurnalistul din Costa Rica.