Evenimentul Zilei > Justitie > Fosta jurnalistă Melania Vergu şi fiul acesteia, acuzaţi de fraude din fonduri europene
Fosta jurnalistă Melania Vergu şi fiul acesteia, acuzaţi de fraude din fonduri europene

Fosta jurnalistă Melania Vergu şi fiul acesteia, acuzaţi de fraude din fonduri europene

Fosta jurnalistă Melania Vergu şi fiul acesteia, Ioan-Teodor Vergu sunt acuzaţi de fraude din fondurile europene.

Potrivit DNA, la data de 8 octombrie 2010, Melania Vergu şi Ioan-Teodor Vergu, în calitate de reprezentanţi ai SC EDU TIM CONSULTANŢĂ EUROPEANĂ SRL, în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri europene acordate prin programul POSDRU, au prezentat la Autoritatea de management documente şi declaraţii inexacte în care au consemnat date nereale referitoare la condiţiile pe care le îndeplinea firma acestora în vederea accesării de fonduri pentru punerea în practică a proiectului „Practică să înveţi, învaţă să practici”.
În această modalitate, SC EDU TIM CONSULTANŢĂ EUROPEANĂ SRL a obţinut pe nedrept suma totală de totală de 3.284.141,10 lei (aproximativ 760.000 de euro) provenită din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul naţional.
Cereri de rambursare inexacte
De asemenea, mai arată procurării, în cursul anului 2011, Melania Vergu, cu ocazia derulării aceluiaşi proiect, a prezentat la AMPOSDRU mai multe cereri de rambursare la care a ataşat documente cu conţinut inexact pentru justificarea unor cheltuieli în baza cărora firma beneficiară a proiectului a încasat pe nedrept suma totală de 82.166 lei. DNA a arătat că celor doi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul de procedură penală.
Acuzaţiile
Melania Vergu, administrator şi asociat al SC EDU TIM CONSULTANŢĂ EUROPEANĂ SRL, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave şi înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, ambele în formă continuată 
Ioan Teodor Vergu, director şi asociat al SC EDU TIM CONSULTANŢĂ EUROPEANĂ SRL, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave şi înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.