Fost bancher, arestat în cazul WikiLeaks pentru dezvăluire de informaţii confidenţiale

Fost bancher, arestat în cazul WikiLeaks pentru dezvăluire de informaţii confidenţiale

Fostul bancher elveţian Rudolf Elmer a fost arestat ieri la Zurich. Elmer a oferit celor de la WikiLeaks informaţii confidenţiale privind conturile clienţilor. Luni, în Londra, fostul director al băncii Julius-Baer din Insulele Cayman, i-a dat două CD-uri cu astfel de date lui Jullian Assange, fondatorul WikiLeaks.

Fostul bancher a fost arestat ieri, în jurul orei 18.30 (ora locală), anunţă CNN. Assange declara luni că dacă datele vor putea fi publicate de WikiLeaks în câteva săptămâni.

Elmer a precizat că pe aceste CD-uri au fost incluse informaţii care privesc peste 2.000 de clienţi. Fostul bancher se descrie ca un activist şi un reformator. "Cred că am dreptul, ca bancher, să arăt când ceva nu este în ordine. Am vrut să arăt societăţii ceea ce ştiu şi cum funcţionează sistemul. Pentru că acesta face rău societăţii, prin modul în care circulă banii".

Fostul bancher a mai precizat, conform CNN, că atunci când a început să investigheze situaţia cu conturile offshore, la început părea "o coadă de şoarece". Însă, după ce a analizat practicile bancare din Insulele Cayman şi din Elveţia, situaţia s-a transformat "într-o coadă de dragon", iar mai apoi "într-un dragon cu mai multe capete".

Ne puteți urmări și pe Google News