Oficialii de la Ford si cei ai complexului energetic au avut o intalnire vineri, ocazie cu care reprezentantii producatorului auto au solicitat majorarea cantitatii de energie termica livrata uzinei auto din Craiova.

„Mi-au spus ca doresc sa asigure un confort termic mult mai ridicat decat cel existent. La ora actuala, ei se incalzesc cu niste aeroterme, ceea ce este la limita suportabilului. Ce ne-au cerut ei este cam aceeasi cantitate de agent termic cat livram Craiovei”, a declarat ieri directorul Complexului Energetic Craiova, Ion Dinulescu, citat de Mediafax. 

Autoritatile locale din Craiova sustin insa ca, pentru majorarea capacitatii de livrare a agentului termic, sunt necesare investitii in modernizarea intregii retele. O solutie ar putea fi ca Ford sa finanteze o parte din lucrari. „Sunt pregatiti sa suporte o parte din bani, urmand sa-i recupereze din sumele pe care le facturam catre ei”, a adaugat Dinulescu.

Pana cand Ford va avea nevoie de energia termica pe care a cerut-o ar putea dura insa cel putin o luna din cauza anchetei declansate de Comisia Europeana. Ford a preluat uzina Automobile Craiova anul trecut, insa contractul nu a intrat inca in vigoare din cauza suspiciunilor privind anularea datoriilor si impunerea unor conditii la privatizarea uzinei care ar putea reprezenta ajutor de stat.