Fizician: Guvernele să se pregătească pentru o întâlnire cu extratereştrii!

Fizician: Guvernele să se pregătească pentru o întâlnire cu extratereştrii!

Un cunoscut fizician avertizează guvernele să se pregătească pentru prima întâlnire cu extratereştrii.

Jocelyn Bell Burnell a declarat, în cadrul unei conferinţe a oamenilor de ştiinţă desfăşurată la Dublin, că este foarte probabil să primim semnale din partea unor forme de viaţă inteligente de pe o altă planetă în următorul secol, şi că ar trebui să fim pregătiţi şi să ne gândim cum vom reacţiona.

Profesorul de la Oxford a adăugat că este posibil să găsim aceste forme de viaţă pe planete cu dioxid de carbon şi ozon în atmosferă.

"Dacă vom bănui că există extratereştrii acolo, îi vom contacta sau nu? Şi pe cine vom anunţa prima dată- presa, premierul, Papa? Toate acestea sunt întrebări la care ar trebui să începem să medităm", a afirmat Jocelyn Bell Burnell, potrivit "Daily Mail".

Ne puteți urmări și pe Google News

Părerile oamenilor de ştiinţă sunt împărţite în legătură cu acest subiect. În timp ce unii susţin încercarea de a comunica cu alte forme de viaţă, alţii avertizează că întâlnirea cu extratereştrii ar putea avea urmări negative pentru Pământ. Celebrul fizician Stephen Hawking crede că ar trebui să evităm cu orice preţ contactul deoarece extratereştrii ar putea "seca" Terra de resurse.

"Nu trebuie decât să ne uitam la noi pentru a vedea cum ar decurge întâlnirea cu alte forme de viaţă inteligente. Dacă extratereştrii ne vizitează, va fi similar cu debarcarea lui Columb în America, când nativii americani au avut de suferit", crede Hawking.