Fiul poliţistului din Craiova a fost arestat pentru omor

Fiul poliţistului din Craiova a fost arestat pentru omor

Ionuţ Cristian Dinu, fiul unui poliţist de la Secţia 1 Craiova, care a împuşcat în cap o tânără, a fost arestat preventiv, marţi, în baza unui mandat emis pe numele lui de către magistraţii Tribunalului Dolj, pentru infracţiunea de omor. Tribunalul Dolj a dispus, marţi, după aproape cinci ore de audieri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Ionuţ Cristian Dinu.

Tânărul a fost adus, marţi dimineaţă, în jurul orei 10.30, cu o dubă a Poliţiei, încătuşat, magistraţii luând decizia arestării acestuia în jurul orei 15.00. Şedinţa în care s-a judecat cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj de emitere a mandatului de arestare pentru 29 de zile s-a desfăşurat cu uşile închise.

Informaţia privind emiterea mandatului de arestare preventivă în cazul lui Ionuţ Cristian Dinu, 20 de ani, a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, procurorul Magda Bădescu. Ionuţ Cristian Dinu, fiul unui poliţist de la Secţia 1 Craiova, a fost reţinut, luni după-amiază, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor.

Expertiza balistică arată că a tras cu bună ştiinţă

Ne puteți urmări și pe Google News

Raportul de expertiză balistică al armei cu care Ionuţ Dinu a împuşcat-o pe tânăra din comuna doljeană Celaru, Alexandra Iancu, arată că puşca nu prezenta nicio defecţiune, procurorii Parchetului Tribunalului Dolj stabilind că Ionuţ Cristian Dinu a tras cu intenţie.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, procurorul Magda Bădescu, afirmă că expertiza balistică a armei demonstrează că puşca era în perfectă stare de funcţionare şi că tânărul a tras cu intenţie, care poate fi directă sau indirectă, urmând ca anchetatorii să stabilească acest aspect.

"Raportul expertizei balistice constată că arma respectivă nu avea nicio defecţiune, iar concluzia procurorilor a fost că s-a apăsat pe trăgaci pentru că arma nu s-a descărcat accidental", a declarat procuror Magda Bădescu. Poliţiştii au fost sesizaţi, joi dimineaţă, în jurul orei 10.55, prin apelul unic de urgenţă, că într-o locuinţă, situată pe strada Jieţului, din Craiova, s-a auzit o împuşcătură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, comisarul Adrian Căpraru, poliţiştii au ajuns la faţa locului la două minute după sesizare, unde au găsit o tânără împuşcată în cap cu o armă de calibru 5,6 milimetri.

Iniţial s-a afirmat că tânăra a fost împuşcată accidental în timp ce băiatul transporta arma dintr-o cameră în alta. O altă explicaţie a fost aceea că Ionuţ Cristian Dinu a luat arma, din locul în care era depozitată, la solicitarea tatălui său, Nelu Dinu, poliţist la Secţia 1.