Fiul adoptiv al liderului clanului Butoane, Dan Grecu, a fost condamnat de Tribunalul Giurgiu la zece ani de închisoare. Doi complici acetuia, Gabriel Cătălin şi Flşorentina Mândruţ, care erau minori când au făcut faptele, au primit pedepse de patru şi trei ani de închisoare. Cele două fete care au fost fost obligate să se drogheze şi să se prostitueze au primit despăgubiri de 5.000 de lei fiecare. Decizia nu este definitivă.
Mai multe fete care au fost obligate de interlopi să se prostitueze au acceptat să dea declaraţii de martor cu identitate protejată în faţa procurorilor DIICOT. Trei membrii ai grupării au racolat o fată din comuna Frăţeşti, judeţul Giurgiu, prin intermediul unei colege de liceu a acesteia. Fata a fost violată într-o garsonieră dintr-un cartier famat al oraşului Giurgiu. Una din martorele cu identitate protejată au povestit, că cei trei au forţat-o să facă sex cu clienţii găsiţi de interlopi.
Drogată până la dependenţă
„Când aceasta se împotrivea cei trei o agresau, eu am văzut acest lucru cu ochii mei în mai multe rânduri. De asemenea o obligau să fumeze „joint”(plante etnobotanice) pentru a se relaxa şi a acţiona conform planurilor lor. Am văzut acest lucru personal în mai multe rânduri. Aceasta devenise chiar dependentă de substanţe psihotrope, la un moment dat cerând chiar ea”, a povestit martora sub acoperire. Deasemenea, a mai arătat aceasta, uneori plata era făcută în plante etnobotanice. În urma interceptării telefoanelor, procurorii DIICOT au identificat zeci de clienţi care au plătit pentru o partidă de sex. Banii erau încasaţi de proxeneţi.
„De fapt trei băieţi, nu-i cunoşti”
Astfel, din procesele verbale întocmite în baza interceptărilor telefonice, rezultă că Gabriel Cătălin Şandru a purtat mai multe disucţii cu diferite persoane, după cum urmează: În data de 17.06.2011:
„Cât îţi dau mă, s-o aduci p-aia?”
„Bă, mâine seară sigur”
„Mie-mi spui de la început – atâta îmi dai şi gata!”
„Zi tu un preţ şi eu îţi zic dacă îmi convine sau nu”
„E bine mă, cinci sute?”
„Da, mâine seară. Face fata?”
„Da, mă frate…face tot!”
La data de 06 septemebrie 2011, Gabriel Cătălin Şandru discută cu o persoană de sex feminin:
„Ai vorbit cu A.? Cum îi zici?”
„Cât vrea s-o ia p-asta?”
„Zece minute”
” de fapt trei băieţi, nu-i cunoşti”
„Bagă-mă în conferinţă cu ea”
„Taci mă că vorbesc eu cu ea. Vrea să le-o şi aduci?”
„Da, n-are cu ce să se ducă s-o ia” Păi cum te duci tu la ei să-ţi dea banii?”
Mă duc eu”
Clienţii, cercetaţi pentru act sexual cu un minor
Clienţii fetei au dat declaraţii la DIICOT şi au arătat că Şandru o „o punea pe A. să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi în diferite locaţii în comuna Daia, sat Plopşoru”. Un altul a precizat că „se drogau şi întreţineau relaţii sexuale cu A. la Bratu acasă”. Ancheta în cazul clieneţilor este continuată de procurorii DIICOT, aceştia fiind acuzaţi de trafic de minori şi act sexual cu un minor.
„Io m-am băgat cu şmecherii şi ce am făcut”
În cazul unei alte fete, de 15 ani, procurorii DIICOT susţin că aceasta a ajuns în „proprietatea” lui Dan Grecu după ce proxeneta acesteia, Denisa-Florentina Mândruţ nu şi-a plătit taxele la timp. Fata a rămas în grija Denisei-Florentina Mândruţ, în satul Plopşoru comuna Daia, iar interlopul se ocupa să găsească clienţi. Profitul era împărţit jumătate-jumătate. Denisa-Florentina Mândruţ era mândră de statulul său, de proxenetă, potrivit interceptărilor.
„Am ştiut să fac vrăjeală! Se aude frate că sunt peştoaică, că le dau p… astea, că le dau la produs”
„ia să-mi dai şi mie să fac o tură cu ea!”
„Mai ai şi tu p… acolo, pe la ţară?”
„Băi, toate sunt ocupate. Pe A. o fac acum. E deja rezervată. Claudia, Felicia, Ana…toate sunt rezervate”
„Cu cine vrei să le combini?”
Într-o discuţie telefonică din data de 13 octombrie 2011 dintre Denisa-Florentina Mândruţ cu numitul „Coco” căruia urma să îi găsească o tânără în vederea practicării prostituţiei:
„Fă,vezi că o lungim mult. Fă rost de o troacă şi dă-mi telefon”
„Când mă?”
„Astăzi . Mai fă rost de vreo una. Alina aia merge pe la mine?”
„Da. Dar nu poate să stea mult.”
„Şi ce fac,vin să o iau pe japiţa aia. Se…..barem?Să nu vin degeaba.”
„Nu” – „E virgină adică?”
„Da”
Declaraţia interlopului
În declaraţia dată la DIICOT, Dan Grecu a declarat că i-a propus fetei să „fie cu el” însă minora i-a spus că pentru a pleca cu el, trebuie să îi ceară voie Denisei-Florentina Mândruţ. „Butoane” a avut în acest sens o discuţie proxeneta care i-a spus acestuia „să nu-i fac nimic,pentru că ea o dă la produs pe Ş., îi găseşte clienţi pe 50-70 lei. Aceasta mi-a propus să îi dau 50 de lei ca să întreţin relaţii sexuale cu Ş.. Eu i-am dat 50 lei şi am rugat-o să îi spună Ştefaniei ce are de făcut. Mândruţ Denisa a avut o discuţie în maşină cu Ş. şi aceasta a fost de acord şi am plecat împreună. Am dat o tură cu maşina şi am întreţinut relaţii sexuale cu aceasta. Minora Ş. a fost cea care a vrut să rămână cu mine. Ş. nu i-am spus niciodată că am plătit atunci ca să întreţin cu ea relaţii sexuale”, s-a disculpat interlopul.
„Vezi că te sun mai târziu să-ţi bag o gagică”
Din procesele verbale întocmite în baza interceptărilor telefonice rezultă că Dan Grecu îi găsea clienţi minorei prin intermediul telefonului mobil, în general dintre cunoscuţi săi, stabilea cu aceştia locaţia unde urma ca minora să se întâlnească cu clienţii, precum şi sumele de bani pe care clienţii i le plăteau direct lui după cum urmează:
” Vezi că te sun mai târziu să-ţi bag o gagică”, proces – verbal din data de 19.09.2011
„Sâmbătă…îţi las omu o oră jumătate să te distrezi la fix, frate”, proces – verbal 29.09.2011
„Hai mă, vii diseară şi stai şi tu ca împăratul, două ore”, proces – verbal 30.09.2011
” Vreau să-i rup gura acum lui aia!”, proces – verbal 30.09.2011
„Acum? Acum doarme. Te sun io”, proces – verbal 30.09.2011
„Poţi să mă rezolvi şi pe mine în cinci minute cu aia?””Ţi-o dau mai târziu. Nu mai vorbi aşa în telefoane”, proces – verbal 30.09.2011
„Fac şi io un tenis în seara asta?”, „Faci, dar mai târziu. Am dus-o că a murit ta-su mare, dar mă duc să o iau”, proces – verbal 01.10.2011
„Stai mă toată noaptea să ţi-o las ţie?”, proces – verbal 04.10.2011
„Dacă vrei ceva, sună-mă. Ştii tu ce?”, proces – verbal 07.10.2011
„Hai ia-o pe aia mică şi vino încoace să jucăm biliard”, ” Ai bani? Păi cum vrei s – o joci biliard?”, proces – verbal 19.08.2011
„Doarme fata prea mult, că a avut cântări”, proces – verbal 20.08.2011
„Am ceva bine dă tot ce n-ai avut în viaţa ta. Hai că te sun eu mai târziu”, proces – verbal 24.08.2011
„E bună rău mă asta mică, este? E dintr-un sătuc”, proces – verbal 22.10.2011
„Băi, am o treabă cu tine, să – ţi dau ceva ce n-ai văzut. Sună-mă când vrei ceva frumos. Da?”, proces – verbal 24.10.2011