Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi  l-au trimis ieri în judecată pe Lucian Nagîţ pentru tâlhărie. În urmă cu câteva zile, acesta, împreună cu Narcis Leancă, au acostat un bărbat amărât de la ţară în gara Nicolina şi i-au furat o sacoşă de rafie crezând că vor găsi bunuri în ea. S-au înşelat, bărbatul nu avea decât 10 lei şi câteva haine. Imediat după asta victima a făcut plângere iar cei doi au fost prinşi.  
 
Potrivit Ziarului de Iaşi, ieseanul de viţă bună nu este la prima abatere. El a mai fost cercetat în trecut pentru conducere pe drumurile publice în stare de ebrietate, pentru violare de domiciliu şi furt calificat. "În timpul audierilor, suspecţii nu au recunoscut comiterea faptei. Partea vătămată s-a constituit parte civilă", a spus Oana Andreea Nica, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie. Primul termen al procesului este stabilit pe data de 26 septembrie.  
 
Tatăl lui Lucian Nagîţ, Dumitru Nagîţ, a fost o prezenţă importantă în perioadă comunistă. Pe 22 noiembrie 1989 a fost numit prim-secretar al Comitetului Municipal al Partidului Comunist Român şi primar al Iaşului. Nu a ocupat fotoliul de primar decât o lună, fiind înlocuit din funcţie în decembrie ’89. În anii ’90 a fost unul dintre inculpaţi în dosarul "Mafia alcoolului". A murit în 2003, într-un accident rutier, în timp ce se deplasa la Suceava pentru a participa la proces.