Evenimentul Zilei > Justitie > Fiul fostului judecător Traian Gherasim rămâne în arest
Fiul fostului judecător Traian Gherasim rămâne în arest

Fiul fostului judecător Traian Gherasim rămâne în arest

Avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct al României, Traian Gherasim, rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis respingerea, recursului acestuia împotriva deciziei instanţei inferioare care a emis mandat pe numele său. Pe 14 septembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Andrei Gherasim, sub acuzaţia d etrafic de influenţă. Potrivit DNA, pe 4 septembrie 2012, Andrei Gherasim cerut de la un denunţător 40.000 euro, dintre care 10.000 euro pentru sine, susţinând că are influenţă asupra unor magistraţi de la instanţa care judecă o contestaţie în anulare formulată de soţul denunţătoarei, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.Contra acestei sume, judecătorii urmau să admită o cale extraordinară de atac şi suspendarea mandatului de executare până la judecarea în fond a cauzei.
Prima tranşă
Pe 13 septembrie, avocatul a primit de la persoana denunţătoare o primă tranşă de 20.000 euro din suma solicitată de acesta, când a fost prins în flagrant. El urmează a fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Reamintim că Andrei Gherasim nu este la prima acţiune de acest fel.
Recidiva
În aprilie 2012, el a mai fost arestat preventiv însă în recurs, judecătorii de la instanţa supremă au hotărât să fie cercetat în stare de libertate în dosarul afaceristulu Nikolaus Mann. După acelaşi tipar, beizadeaua avocat a pretins de la Mann, prin intermediar, 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov, faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina pe aceştia să adopte soluţii favorabile lui Nikolaus Mann în două dosare civile. Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar celălalt, anularea unui contract. Şi atunci a fost prins în flagrant cu o primă tranşă de 50.000 de euro asupra sa.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: