Evenimentul Zilei > Actualitate > Firmă italiană de pantofi ACUZĂ de PLAGIAT pe Ivanka Trump! Este chemată în INSTANŢĂ. FOTO în articol
Firmă italiană de pantofi ACUZĂ de PLAGIAT pe Ivanka Trump! Este chemată în INSTANŢĂ.  FOTO în articol

Firmă italiană de pantofi ACUZĂ de PLAGIAT pe Ivanka Trump! Este chemată în INSTANŢĂ. FOTO în articol

Iată cum din cauza unei sandale, riscă să aibă necazuri mari. Fiica preşedintelui american, va trebui să depună mărturie într-o cauză procesuală introdusă de firma italiană de încălţăminte din Firenze, Aquazzurra, firmei americane Marc Fisher Holdings, societate care produce pentru Ivanka şi societatea IT Collectoin, o luxoasă şi foarte costisitoare linie de pantofi.

Mandatul pentru depunerea mărturie a fost semnat de judecătorul federal din New York, Katherine Forrest, din partea căreia s-a subliniat că fiica preşedintelui va trebui să răspundă într-o depoziţie care nu va dura mai mult de două ore şi care se va ţine la Washington, dacă aceasta va fi preferinţa fiicei preşedintelui.

Judecătoarea Forrest a adăugat că depoziţia e necesară tocmai  fiindcă femeia afirmă că a fost implicată personal în procesul decizional al firmei sale. Avocaţii Ivankăi n-au dorit să comenteze hotărârea sa.

Acţiunea a fost declanşată de Aquazzurra, scrie La Repubblica,  în urmă cu exact un an, pe 24 iunie 2016. Firma italiană susţine că modelul ''Hettie'', produs de marca fiicei lui Donald Trump este o copie a modelului său ''Wild Thing'', făcând referire la modul cum a fost plagiată sandaua sa până în cele mai mici detalii. Este vorba de o sanda cu toc şi franjuri care în versiunea americană ajunge să coste până la 785 de dolari perechea, faţă de 125 de dolari cu cât se vinde modelul italian distribuit cu marca Acquaviva.

Sandalele italiene (stânga) şi cele ale liniei Ivanka (dreapta)