"Din punctul meu de vedere, pentru români ar fi util ca PSD să formeze Guvernul cu ALDE, aliatul nostru tradiţional pentru că împreună cu ei am câştigat şi alegerile locale şi am format majorităţi. Există o discuţie la nivel înalt politic şi cu UDMR şi că s-ar agrea de toate părţile reintrarea UDMR la guvernare. UDMR a adus un plus de profesionalism în toate Guvernele. Nu au stricat, nu au făcut rău. Privim ca un partener serios UDMR“, a spus Gabriela Firea, la Adevărul Live.

Firea a refuzat să spună dacă este exclusă o alianţă post-alegeri cu PMP. "Vreţi să dialogăm şi cu PMP? Nu ar fi suficient PSD-ALDE şi UDMR?“, a răspuns Firea.

Primarul General a spus că decizia de a-şi retrage plângerea împotriva lui Traian Băsescu nu înseamnă o apropiere de PMP.

"Nu. Sub nicio formă! Am aflat aici că procurorul a  anunţat că se porneşte de la zero. Sunt primar, am doi copii, să încep de la zero? Cred că toată lumea şi-a creat o impresie. Am preferat să renunţ că nu mi se părea normal să stau pe scări la Parchet. Domnul Turcescu este cel mai vajnic critic al meu, total nefondat, neinformat. Toată lumea luptă pentru un loc pe listă şi m-au găsit pe mine ţintă“, a adăugat Firea.