Rafael Nadal, numărul 1 în tenisul mondial masculin, a trecut aseară, în semifinalele turneului de la Indian Wells, de argentinianul Juan Martin Del Potro și va juca finala. Revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren mai multe luni, „Delpo” a început tare meciul și a condus cu 4-1 în primul set. Ibericul a revenit puternic și a luat următoarele 5 game-uri și, implicit, setul inaugural. În partea secundă, Nadal a produs din nou break-ul suficient să-i asigure manșa secundă cu același scor.
Geniul lui Federer a obosit
Cea de-a doua semifinală, începută sâmbătă în România, dar terminată azi, a fost mai echilibrată, dar și mai spectaculoasă. Novak Djokovici a dominat primul set în disputa cu Roger Federer, iar situația a fost reflectată fidel de tabelă: 6-3 pentru sârb. Proaspătul câștigător de la Australian Open și-a pierdut capul în setul 2, când și-a cedat în două rânduri serviciu: 6-3 pentru Federer.
Setul trei, cel decisiv, a început cu un break făcut de sârb. Game-ul 2, în care Djokovici a salvat două mingi de break, a avut câteva execuții magice din partea campionului din Basel. Pe una dintre ele (stop de finețe din drop), „Nole” nu s-a putut abține să n-o aplaude. Ritmul de joc a fost năucitor, mingile zburând peste fileu precum niște „sticle incendiare” aruncate în tranșeele adversarului. Genialul elvețian și-a recuperat break-ul la 2, dar a arătat și cu acest prilej că mai este la fel de stăpân pe serviciul său, așa cum era odinioară. Spre exemplu, game-ul 5 l-a pierdut deși a avut 40-15. Cu fiecare turneu, elvețianul pare să piardă teren în fața „lupilor tineri” Nadal, Djokovici și Murray, fiindu-i tot mai greu să răzbească în fața acestora, dar dă impresia că nu vrea să renunțe la luptă, luând fiecare bătălie în parte.