Evenimentul Zilei > Social > Filmul „Reconstituirea”, propus pentru colecţia Muzeului de Artă Modernă din New York
Filmul „Reconstituirea”, propus pentru colecţia Muzeului de Artă Modernă din New York

Filmul „Reconstituirea”, propus pentru colecţia Muzeului de Artă Modernă din New York

Laurence Kardish, curatorul şef al departamentului de film, şi-a exprimat intenţia de a achiziţiona pelicula pentru colecţia permanentă de film a Museum of Modern Art (Muzeul de Artă Modernă) din New York.

Filmul lui Lucian Pintilie a fost prezentat în această perioadă dedicată regizorului român. "Reconstituirea" a fost introdus publicului american chiar de către român, care a povestit cu entuziasm momentul întâlnirii pe un platou de filmare din Londra cu Charlie Chaplin. Unul dintre cele mai apreciate lungmetraje ale lui Pintilie a fost primit foarte bine de publicul american, care a avut ocazia să îl vadă pentru prima dată.
Achiziţia filmului trebuie mai întâi aprobată de comisia muzeului. El ar fi apoi disponibil membrilor muzeului şi studenţilor interesaţi de subiect. El va putea fi proiectat în cadrul unor întâlniri private, dar şi în cadrul unor evenimente ale muzeului din New York în anii următori. 
Retrospectiva Lucian Pintilie continuă până în data de 12 martie. Pe 2 martie Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au asistat la o discuţie despre experienţa lucrului cu Lucian Pintilie. "Pentru mine, să joc la Pintilie a fost o a doua facultate", a spus Victor Rebengiuc. Cei doi au introdus pe 3 martie filmul "De ce trag clopotele, Mitică?".

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News