Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: The Bridges of Madison County
FILMUL EVZ: The Bridges of Madison County

FILMUL EVZ: The Bridges of Madison County

"Podurile din Madison County", povestea unei iubiri imposibile este prezentată simplu, dar atinge profunzimi nebănuite.

În vara anului 1965, în timp ce soţul şi copiii ei erau plecaţi, Francesca Johnson (Meryl Streep) acceptă să-i arate podurile din Madison County lui Robert Kincaid (Clint Eastwood), un fotograf de la revista "National Geographic". Aşa începe o scurtă, dar intensă, idilă romantică.

Durerea despărţirii de iubirea ei secretă după doar patru zile şi izolarea dezolantă pe care o simte în timp ce detaliile vieţii o consumă, este descrisă de Francesca întrun jurnal de trei volume, găsit de copii după moartea ei. Citindu-l, ei află că cenuşa lui Robert Kincaid a fost împrăştiată de pe Rosamunde Bridge şi că mama lor a cerut acelaşi lucru în ceea ce priveşte cenuşa ei. Acum, copiii trebuie să decidă dacă să respecte ultima dorinţă a mamei sau să o înmormânteze alături de tatăl lor, aşa cum plănuise familia.

Deşi pentru rolul principal feminin fuseseră vizate actriţe mai tinere, mama lui Clint Eastwood a propus-o pe Meryl Streep. Alegerea ei a fost mai mult decât inspirată, actriţa fiind nominalizată pentru acest rol dramatic atât la Oscar, cât şi la Globul de Aur.

19.30 – TCM

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3bClztu2xao?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3bClztu2xao?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.