În vara anului 1965, în timp ce soţul şi copiii ei erau plecaţi, Francesca Johnson (Meryl Streep) acceptă să-i arate podurile din Madison County lui Robert Kincaid (Clint Eastwood), un fotograf de la revista "National Geographic". Aşa începe o scurtă, dar intensă, idilă romantică.

Durerea despărţirii de iubirea ei secretă după doar patru zile şi izolarea dezolantă pe care o simte în timp ce detaliile vieţii o consumă, este descrisă de Francesca întrun jurnal de trei volume, găsit de copii după moartea ei. Citindu-l, ei află că cenuşa lui Robert Kincaid a fost împrăştiată de pe Rosamunde Bridge şi că mama lor a cerut acelaşi lucru în ceea ce priveşte cenuşa ei. Acum, copiii trebuie să decidă dacă să respecte ultima dorinţă a mamei sau să o înmormânteze alături de tatăl lor, aşa cum plănuise familia.

Deşi pentru rolul principal feminin fuseseră vizate actriţe mai tinere, mama lui Clint Eastwood a propus-o pe Meryl Streep. Alegerea ei a fost mai mult decât inspirată, actriţa fiind nominalizată pentru acest rol dramatic atât la Oscar, cât şi la Globul de Aur.

19.30 – TCM

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3bClztu2xao?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3bClztu2xao?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>