FILMUL EVZ: Redford veritabil

FILMUL EVZ: Redford veritabil

"Cândva, pe aici, trecea un râu" este o dramă în care un tată încearcă să le transmită fiilor principiile lui fundamentale de viaţă.

Norman (Craig Sheffer) şi Paul Maclean (Brad Pitt) sunt doi fraţi din Montana care cresc împreună sub supravegherea tatălui lor (Tom Skerritt), un pastor presbiterian extrem de sever. Deşi total diferiţi, cei trei împărtăşesc o pasiune comună: pescuitul la muscă în râurile din împrejurimi.

Multele aventuri prin care au trecut i-au unit pe cei doi fraţi într-o strânsă legătură ce s-a păstrat şi la vârsta maturităţii. Sufocaţi însă de autoritatea tatălui lor, la un moment dat cei doi fraţi se revoltă, însă protestul lor capătă forme diferite. În vreme ce Norman - caracterizat de o ciudată combinaţie între prudenţă şi impulsivitate - se îndreaptă spre scris, Paul, căruia autocontrolul pare să-i lipsească cu desăvârşire, o ia pe calea autodistrugerii, refugiindu-se în băutură şi jocul de cărţi.

Regizat şi produs de cunoscutul actor Robert Redford, filmul a obţinut un Premiu Oscar pentru imagine şi două nominalizări: pentru Cel mai bun scenariu adaptat şi Cea mai bună coloană sonoră. Pentru a obţine drepturile de autor asupra romanului autobiografic al lui Norman Maclean, Redford l-a "curtat" pe autor ani buni.

Ne puteți urmări și pe Google News

După scurta apariţie din "Thelma & Louise", rolul din "Cândva, pe aici, trecea un râu" este prima apariţie importantă pentru Brad Pitt.

21.10 - TVR 1