Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Puterea presei (All the Presindent’s Man)
FILMUL EVZ: Puterea presei (All the Presindent’s Man)

FILMUL EVZ: Puterea presei (All the Presindent’s Man)

"Toţi oamenii preşedintelui" dezvăluie marele scandal Watergate, care a dus la demisia preşedintelui Nixon.

În vara anului 1972, Bob Woodward (Robert Redford) şi Carl Bernstein (Dustin Hoffman), doi reporteri de la "Washington Post", care în alte circumstanţe n-ar fi putut colabora, intră pe firul unei poveşti incendiare. În urma unei spargeri la Hotelul Watergate se descoperă că oamenii lui Nixon, preşedintele american în exerciţiu, au pus sub ascultare opoziţia. Şi asta nu e tot.

Campania de realegere se face cu fonduri ce provin din surse suspecte. Redactorul-şef le promite publicarea articolelor dacă vor aduce probe instrumentate, aşa încât cei doi reporteri apelează la ajutorul unei contabile republicane, înfricoşată de repercusiuni, şi al unui personaj din umbră, care le furnizează date secrete. Ei descoperă din ce în ce mai multe urme care conduc spre capii partidului şi, în cele din urmă, şi indicii care duc la implicarea Casei Albe.

Robert Redford deţine drepturile de autor

Coproducător al filmului, Robert Redford a cumpărat în 1974, cu 450.000 de dolari, drepturile de autor pentru cartea scrisă de jurnaliştii Woodward şi Bernstein, din care este inspirată pelicula.

Compania Warner Bros. a fost de acord să finanţeze filmul, cu condiţia ca rolul lui Bob Woodward să fie interpretat de Redford. "Toţi oamenii preşedintelui" şi-a adjudecat patru Premii Oscar din cele opt nominalizări.

22.00 – TCM

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: