FILMUL EVZ: Poştaşul din ’81

FILMUL EVZ: Poştaşul din ’81

În „Poştaşul sună întotdeauna de două ori”, personajele principale sunt conduse de impulsuri Frank Chambers (Jack Nicholson), un fost condamnat, se pripăşeşte la un mic restaurant de la marginea unei autostrăzi.

Aici îl cunoaşte pe proprietarul localului, Nick Papadakis, şi pe soţia acestuia, Cora (Jessica Lange). 

Chiar de la început, Frank şi Cora sunt atraşi unul de celălalt. Femeia, plictisită de viaţa anostă care se reduce doar la servitul în restaurant, se implică într-o relaţie cu Frank. La scurt timp, legătura lor evoluează, transformându-se într-una toridă, animalică. Sexual, cei doi se simt împliniţi, numai că există o problemă: soţul femeii.

După ce planul lor de a fugi împreună eşuează şi Cora realizează că Frank nu este genul de bărbat „de casă”, amanţii ajung la concluzia că uciderea grecului este singura modalitate prin care îşi pot împlini iubirea şi, în acelaşi timp, nevoia de bani.    

Ne puteți urmări și pe Google News

Liber la sex

Romanul lui James M. Cain a avut mai multe ecranizări, foarte cunoscută fiind cea din 1946, cu Lana Turner şi John Garfield. Filmul de faţă, un remake, are un scenariu în care David Mamet a păstrat întreaga sexualitate şi violenţă din roman, cenzurate în peliculele anterioare. Una dintre scenele memorabile este aceea în care cei doi protagonişti fac dragoste pe masa din bucătărie.

22.00 - TCM