Pe când încerca să scape de poliţie, hoţul Harry Lockhart (Robert Downey Jr.) nimereşte la o audiţie pentru un film. Aici este confundat cu un actor care juca rolul unui detectiv şi viaţa i se schimbă. La o petrecere o reîntâlneşte pe Harmony, o fostă colegă de liceu de care era îndrăgostit, iar sentimentele revin la viaţă. Lucrurile nu ies însă cum şi-ar dori Harry pentru că, beat fiind, ajunge în pat cu prietena ei.
În vreme ce Harry se pregăteşte pentru "rolul" său sub supravegherea unui detectiv particular, homosexualul Gay Perry (Val Kilmer, stânga), oraşul este terorizat de un criminal ce ucide femei, ale căror cadavre sunt găsite peste tot prin oraş. Harry, hoţul transformat în detectiv, trebuie să-şi pună mintea la contribuţie pentru a rezolva misterul, a nu fi descoperit şi pentru a cuceri inima lui Harmony.

Pentru a sprijini reabilitarea lui Robert Downey Jr. după consumul de droguri şi alcool, Val Kilmer a refuzat să bea alcool pe durata filmărilor. Mai mult, a trebuit să slăbească 22 de kilograme pe care le acumulase pentru rolul din "Alexandru".

22.00 – PRO CINEMA


<object height="385" width="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Q-ekNtkhLjs?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Q-ekNtkhLjs?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="385" width="480"></embed></object>