Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Lecţia de voinţă
FILMUL EVZ: Lecţia de voinţă

FILMUL EVZ: Lecţia de voinţă

Cu patru Premii Oscar, două Globuri de Aur şi un Cezar, „O fată de milioane” îşi face loc în istoria cinematografiei.

Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) are 31 de ani, este chelneriţă şi îşi propune să facă carieră în box. Ea încearcă să-l convingă pe antrenorul Frankie Dunn (Clint Eastwood) să-i fie manager.

După o înstrăinare dureroasă de fiica sa, Frankie nu a mai reuşit să se apropie de nimeni, singurul său prieten rămânând Scrap (Morgan Freeman), un fost boxer. Încăpăţânaţi, Maggie şi Frankie nu se înţeleg, chiar se aduc la exasperare unul pe celălalt, dar, împreună, ei ajung să descopere sentimentul de familie pe care fiecare îl pierduse cu mult timp în urmă.

„Million Dollar Baby” este scris, jucat şi regizat fără cusur, are personaje impresionante şi o poveste emoţionantă.

Clint Eastwood, atât regizor, cât şi erou principal, se identifică cu personajul Frankie Dunn, Morgan Freeman transformă rolul de narator al lui Scrap într-unul de Oscar, iar Hillary Swank pare să fi fost născută pentru rolul luptătoarei.Pelicula a primit nu mai puţin de patru Premii Oscar, două Globuri de Aur şi un Cezar.

Pe 31 mai, Clint Eastwood va fi sărbătorit cu mare fast în America, la aniversarea celor 80 de ani. Începând cu ora 6.00 dimineaţa, canalul Turner Classic Movies va organiza un maraton de filme care-l au ca protagonist sau regizor pe marele actor.

22.00, PRO CINEMA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: