FILMUL EVZ: Insomnia

FILMUL EVZ: Insomnia

Un thriller psihologic cu toate ingredientele: un poliţist cu mustrări de conştiinţă şi un ucigaş inteligent.

Will Dormer (Al Pacino), un veteran al poliţiei din Los Angeles, şi partenerul său Hap Eckhart (Martin Donovan) pleacă să investigheze moartea unei tinere din Nightmute, un mic sat din Alaska, unde soarele nu apune niciodată. Cei doi, deşi buni poliţişti, sunt investigaţi de Afacerile Interne, acuzaţi că ar fi "plantat" probe într-un alt caz de crimă.

Concentrându-se acum pe cazul din Nightmute, Dormer vine cu un plan pentru a atrage criminalul. Ştiind că victima e fană a scriitorului Walter Finch (Robin Williams), care trăieşte aproape de locul crimei, şi bănuind că el este făptaşul, îl ademenesc într-o cursă. În timpul urmăririi, Dormer îşi împuşcă partenerul, accidental, dar muşa mali zează totul.

Dilema poliţistului insomniac Poliţistul devine tot mai dezechilibrat, pe de-o parte din cauza sentimentului de vinovăţie, iar pe de alta din cauza insomniei provocate de lumina zilei. Atunci când un nevinovat este arestat, Dormer e forţat să aleagă între a-şi distruge reputaţia şi a permite ca un nevinovat să ajungă la închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

20.15 - NAŢIONAL