Evenimentul Zilei > Actualitate > Filmul EVZ: Indiana Jones şi Regatul craniului de cristal
Filmul EVZ: Indiana Jones şi Regatul craniului de cristal

Filmul EVZ: Indiana Jones şi Regatul craniului de cristal

În cel de-al patrulea film al francizei, Indiana Jones porneşte în căutarea unui craniu misterios, cu puteri nebănuite.

 Aacţiunea din "Indiana Jones şi Regatul craniului de cristal" se desfăşoară la 19 ani de la ultima aventură a celebrului doctoraventurier- arheolog. Profesorul Henry Jones (Harrison Ford) revine la Colegiul Marshall, unde prietenul său apropiat şi decanul facultăţii îi explică faptul că activităţile sale recente au stârnit suspiciuni şi că guvernul face presiuni asupra conducerii instituţiei să fie concediat.
La scurt timp, Jones îl întâlneşte pe Mutt, un tânăr rebel care vine cu o propunere de nerefuzat. Dacă îl însoţeşte în această misiune, Indy ar putea face una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice din istorie – Craniul de Cristal din Akator.
Indy şi Mutt pornesc spre cele mai ascunse cotloane din Peru, dar în scurt timp îşi dau seama că nu sunt singuri. Agenţii sovietici se află, de asemenea, în căutarea preţiosului craniu.
În fruntea lor se află Irina Spalko (Cate Blanchett), cea care vrea cu orice preţ misteriosul obiect. Acesta, cred ruşii, i-ar putea ajuta să domine lumea. Sean Connery a primit propunerea de a apărea în câteva scene în rolul lui Henry Jones Sr., tatăl aventurierului. Actorul a refuzat oferta, susţinând că se simte foarte bine la pensie.
20.30 – PRO TV
<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/P5bvLbl-Ul0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>