Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Forrest Gump | VIDEO
FILMUL EVZ: Forrest Gump | VIDEO

FILMUL EVZ: Forrest Gump | VIDEO

Prima TV prezintă, de la ora 23.15, un film despre o lecţie de viaţă care demonstrează că determinarea, curajul şi dragostea sunt uneori mai importante decât inteligenţa.

Acţiunea se desfăşoară între anii 1940 şi 1980. Povestea începe cu imaginea lui Forrest Gump (Tom Hanks) stând pe o bancă într-o staţie de autobuz din Savannah, Georgia. El începe să-i spună femeii care stă alături de el povestea vieţii sale.
În prima zi de şcoală, băiatul complexat de protezele pe care le purta la picioare o cunoaşte pe Jenny. După ce reuşeşte să scape de proteze, Forrest descoperă că poate alerga. După ce termină facultatea, se înrolează în armată şi este trimis în Vietnam, unde se împrieteneşte cu Bubba (Mykelti Williamson), care-l convinge să se asocieze într-o afaceri cu creveţi.
Din păcate, plutonul lor este atacat şi Bubba este ucis. Deşi lasă impresia că nu realizează exact ce s-a întâmplat, Forrest salvează aproape tot plutonul. În urma faptelor sale eroice, primeşte Medalia de Onoare. Întors acasă, Forrest reuşeşte să pornească afacerea la care visa. Mai mult, drumul lui se intersectează din nou cu al lui Jenny (Robin Wright).
În bogatul palmares al peliculei se remarcă şase Premii Oscar şi încă şapte nominalizări la râvnita statuetă. Albumul care conţine muzica din "Forrest Gump" s-a vândut în peste 12 milioane de exemplare, aflându-se în top 100 al celor mai vândute albume din toate timpurile în Statele Unite.
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0pI_IUibds8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>