FILMUL EVZ: Blood Diamond

FILMUL EVZ: Blood Diamond

"Diamantul sângeriu", un film de acţiune a cărui poveste este plasată în timpul războiului civil din Sierra Leone.

Mercenarul Danny Archer (Leonardo DiCaprio) şi pescarul Solomon Vandy (Djimon Hounsou) sunt amândoi africani, dar poveştile vieţilor lor sunt total diferite. Destinul îi aduce însă împreună şi-i pune în slujba unei misiuni comune: aceea de a recupera un diamant roz, care le poate schimba vieţile.

Aflat în închisoare pentru contrabandă, Archer află că Solomon, care fusese răpit de lângă familia lui şi obligat să muncească în minele de diamante, a găsit şi ascuns extrem de preţioasa piatră. Ajutaţi de Maddy Bowen (Jennifer Connelly), o jurnalistă americancă, cei doi se vor aventura într-o călătorie plină de pericole, dar la capătul căreia şi-ar putea recăpăta vieţile.

Cu un buget de 100 de milioane de dolari, filmul a fost nominalizat la Oscar la cinci categorii (printre care şi cele pentru actor principal - Leonardo DiCaprio, şi actor secundar - Djimon Hounsou).

Pentru rolul lui Danny Archer au fost luaţi în considerare atât DiCaprio, cât şi Russell Crowe. Conform imdb.com, compania De Beer, cel mai mare exportator de diamante din Africa de Sud, a fost implicată în trecut în câteva scandaluri şi se pare că le-ar fi cerut producătorilor să se precizeze că acţiunea nu are legătură cu evenimente reale prezente sau trecute.

21.45 - PRO TV

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XtPX2kXhu7I?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XtPX2kXhu7I?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News