Regizorii Cristian Mungiu, Constantin Popescu şi Răzvan Mărculescu ne readuc nostalgia obiectelor, a muzicii şi a obiceiurilor din perioada comunistă: cântatul imnului la începutul orelor, lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale, fericirea de a avea o banană de Crăciun, încercarea de a economisi monezi de un leu şi de trei lei la borcan, vândutul sticlelor goale pentru bani de buzunar şi multe altele.
În prima parte ("Tovarăşi, frumoasă e viaţa!"), la primăria dintr-un sat se pregăteşte vizita unui politruc de la centru, pornit să inspecteze traseul vizitei de lucru.
În acelaşi timp, în Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarăşul Ceauşescu îşi scoate pălăria în faţa preşedintelui Giscard D’Estaing, ceea ce este in-ac-cep-ta-bil!
În alt colţ de Românie flămândă, cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliţie Sandu primeşte de la cumnatul său un porc viu.
El se întreabă cum să-l taie în toiul nopţii, fără să prindă de veste colocatarii din bloc, mai puţin fericiţi decât el, iar fiul lui, Dănuţ, vine cu o propunere: ce-ar fi dacă… l-ar gaza?
De la ora 22.40 urmează a doua parte a "amintirilor" – "Dragoste în timpul liber", unde descoperim cum Crina, după ce are o întâlnire cu arătosul Bughi, realizează că poate face bani, printr-o afacere cu… sticle goale.
21.10 – TVR 1
<iframe width="633" height="459" src="http://www.youtube.com/embed/Dq366VCmS2c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>