Filmul a fost inspirat de scandalul provocat de căderea Băncii de Credit şi Comerţ Internaţional. Fon dată la Karachi, în Pakistan, afacerea băncii s-a dovedit a fi cea mai mare operaţiune de spălare de bani din istoria omenirii. Pe lângă serviciile financiare pe care le presta, instituţia avea o linie de finanţare pentru afaceri ilicite cu armament, pentru dotarea unor armate de mercenari, informaţii secrete şi susţinerea terorismului. Toate acestea au fost dezvăluite oficial la începutul anilor ’90.

După ce descoperă că într-una din cele mai puternice bănci din lume se desfăşoară activităţi ilegale, agentul Interpol Louis Salinger (Clive Owen) porneşte o anchetă pentru a scoate la iveală toate neregulile. Împreună cu procuroarea districtuală Eleanor Whitman (Naomi Watts), află că activităţile ilegale ale băncii includ spălare de bani, comerţ cu arme şi destabilizarea guvernelor.

Hotărâţi să pună capăt acestor ilegalităţi, cei doi ajung de la Berlin la Milano, de la New York până în Istanbul. Aflaţi într-o urmărire cu miză foarte mare, descoperă că determinarea lor de a-şi duce investigaţiile la bun sfârşit le-ar putea pune viaţa în pericol. Astfel se ajunge în situaţia în care ei nu vor să renunţe până nu scot adevărul la iveală, iar banca ia în calcul chiar şi crima pentru a-şi putea continua activităţile.

20.00 – HBO