FILMUL EVZ: A Beautiful Mind

FILMUL EVZ: A Beautiful Mind

Se spune că există o lege a compensaţiei. Filmul, adaptat după un caz real, redă o poveste despre geniu şi nebunie.

John Nash (Russell Crowe), un student la Universitatea Princeton, participă rareori la cursuri. În schimb, calculeaza mereu tot felul de teorii matematice. Din această cauză, toţi colegii săi se feresc de el.

În cele din urmă, John pune la punct o teorie economică şi devine cunoscut în lumea matematicienilor. El este contactat de Pentagon, pentru spargerea unor coduri.

În acelaşi timp, o cunoaste pe viitoarea lui soţie, Alicia, şi pe William Parcher, agent CIA care-i încredinţează misiunea de a prinde nişte spioni ruşi. Este momentul când mintea lui John o ia razna.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele patru Premii Oscar adjudecate, alături de încă patru nominalizări la preţioasa statuetă de aur, confirmă valoarea filmului.

Una dintre scenele din film este inspirată din întâlnirea lui Russell Crowe cu adevăratul John Nash. Acesta a petrecut 15 minute încercând să se decidă dacă să bea ceai sau cafea. Totul s-a întâmplat când genialul matematician a vizitat platourile de filmare.

20.00, DIGI FILM <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/aS_d0Ayjw4o?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>