Evenimentul Zilei > Actualitate > FIFA somează. Fotbalul românesc riscă să fie izolat. Mitică: „Ne putem curăţa”
FIFA somează. Fotbalul românesc riscă să fie izolat. Mitică: „Ne putem curăţa”

FIFA somează. Fotbalul românesc riscă să fie izolat. Mitică: „Ne putem curăţa”

FIFA îi ţine partea lui Adrian Mititelu în războiul acestuia cu FRF şi LPF. Conform prosport.ro, forul mondial a trimis în această dimineaţă o scrisoare pe adresa Federaţiei Române de Fotbal, în care atenţionează că "echipele noastre de club, dar şi naţionala, sunt în pericol să fie excluse la nivel internaţional din cauza proceselor deschise în instanţe civile de Adrian Mititelu contra FRF".

Şefii fotbalului românesc au intrat în panică din cauza unei scrisori primite azi de la FIFA.

Pentru prima oară după foarte mulţi ani, abilul Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, se teme de ce ar putea urma.

"Scrisoarea venită de la FIFA e după prima decizie a Curţii de Apel. De a doua încă nu ştie. Să vedeţi ce urmează. FIFA nu iartă pe nimeni.

FIFA o să ne comunice că ne dă o lună ca să rezolvăm problema, altfel suntem scoşi din competiţiile internaţionale.

Şi să ne facem noi în România o Cupă a Europei, o Champions League, un campionat mondial. Aceştia sunt paşii.

E foarte bine că Mititelu s-a dus unde s-a dus. Noi am judecat după regulile FIFA. Dacă tribunalul a decis că el are dreptate, noi trebuie să dăm în judecată FIFA.

Înseamnă că judecăm după nişte reguli proaste, nu? Doar am pierdut pe baza legilor FIFA! Dacă se va ajunge la aşa ceva, chiar putem fi excluşi la nivel internaţional.

S-a greşit din momentul în care Mititelu s-a dus în justiţie. De atunci am ştiut că ne putem curăţa.

Dacă epuizezi toate instanţele sportive, abia atunci te duci la cele civile. El nu s-a dus la TAS. Ştia că este o escrocherie, dar a mers mai departe.

Doamna judecător nu a ştiut despre ce era vorba, de asta a luat asemenea decizii.

Este cea mai mare gafă făcută. Cei de la Craiova nu ştiu meserie. Orice să fi făcut, numai să nu fi pus în balanţă deciziile de la FIFA, de la UEFA, de la TAS.

Atunci ei se înfierbântă, cum a fost cu Lyon, cu polonezii. Păi, polonezii s-au dus cu premierul şi cu preşedintele ţării la Blatter ca să scape.

Trebuie să aplic ce a hotărât Curtea de Apel. Noi suntem români. Dacă nu pun în practică decizia, mă arestează!

Apoi FIFA ne suspendă, şi atunci să vedeţi cum tot guvernul, cu preşedinţie, cu toţi judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, imediat dă o Ordonanţă de Urgenţă în care spune că legislaţia sportului trebuie să fie atacată de legislaţia civilă şi penală.

Nimeni nu a luat treaba în serios, cei mai mulţi au fost induşi în eroare. FRF a fost înştiinţată prin mandat că e dată în judecată. Ei, prin avocaţi şi delegatul federaţiei, s-au prezentat o dată, de două ori.

Între timp au făcut hîrtii către Universitatea Craiova, prin prezenta vă rugăm să retrageţi procesul civil întrucât, regulamentar, nu aveţi dreptul. Iar ăia ne luau la mişto. Şi acum suntem pe rolul instanţei", a spus Mitică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.