Fetiţă decedată după ce a fost rănită în sediul unei bănci

Fetiţă decedată după ce a fost rănită în sediul unei bănci

O fetiţă în vârstă de trei ani a decedat, astăzi, la Spitalul Judeţean din Oradea, din cauza unor leziuni grave suferite după ce un corp contondent a căzut peste ea în sediul unei bănci.

„Fetiţa a fost adusă la spital unde a fost resuscitată de şase ori. A suferit o fractură la baza craniului. În cele din urmă a decedat”, a declarat, pentru RTV, Florian Bodog, directorul Spitalului Judeţean Oradea. 

Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Oradea, Emil Boţcău, a menţionat că fetiţa a fost găsită în stop cardio-respirator, la sediul Băncii Transilvania. „La faţa locului s-au făcut manevre de resuscitare, a fost intubată şi adusă la spital. Am înţeles că a căzut un corp greu, contondent peste ea”, a spus Boţcău.  

Dosar pentru moarte suspectă

Ne puteți urmări și pe Google News

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis un dosar în cazul fetiţei de trei ani care a murit după ce peste ea a căzut, în sediul unei bănci, o piesă de mobilier care era folosită ca suport de materiale publicitare.

„Deocamdată se face un dosar pentru moarte suspectă, urmând ca din cercetări să rezulte eventuale culpe, iar în urma stabilirii culpelor să se stabilească cine este vinovat pentru producerea acestui accident. Urmează mai multe expertize tehnice şi sunt mai multe aspecte care trebuie verificate, în funcţie de asta putând exista conotaţii penale sau nu. Se poate să nu fie culpa cuiva, poate fi o culpă penală sau civilă”, a declarat procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru Mediafax.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Oradea au încheiat cercetările la faţa locului, iar inspectorul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, a declarat că fetiţa în vârstă de trei ani şi jumătate a fost lovită de o piesă de mobilier care folosea drept suport de materiale publicitare.

De asemenea, o echipă a Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii (ITSC) Bihor se va deplasa, luni, la sediul băncii pentru a vedea dacă se impune o anchetă proprie. „Din discuţiile cu directorul băncii, peste fetiţă a căzut un panou publicitar, care stătea pe picioarele lui, cu un cadru din inox, rezemat de podea, ca o piesă de mobilier distinctă. Nu era ancorat în niciun fel de construcţie. Noi considerăm că acesta nu ţine de construcţie, dar ne vom deplasa luni la sediu, pentru a vedea despre ce este vorba exact”, a declarat inginerul Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al ITSC Bihor. 

Ştire actualizată la ora 16:50.