Fetita cu procese, experta in proceduri juridice

Fetita cu procese, experta in proceduri juridice

Ionela Ungureanu, din Targu-Jiu, are 12 ani, dar necazurile au facut din ea un om in toata firea.

Fata s-a prezentat pana acum de zeci de ori in fata instantelor de judecata si a devenit experta in proceduri juridice. A ajuns in aceasta situatie pentru ca parintii ei, Ion Ungureanu si Ana Balanescu, au de cinci ani un conflict cu niste vecini, legat de un teren.

La un moment dat, tatal fetei a trecut pe numele ei casa, astfel incat toate citatiile de prezentare in fata completelor de judecata ii sunt adresate ei. Acum, parintii sunt in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Targu-Jiu.

Au fost condamnati la sase luni, respectiv un an de detentie pentru ca si-au amenintat vecinii. "Imi pare nespus de rau ca nu pot sa fiu langa copilul meu, pe care l-am crescut pana la aceasta varsta si am incercat sa-i dau o educatie buna", ne spune tatal, Ion Ungureanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ionela a ramas cu procesele pe cap. "La inceput, mi-a fost si rusine sa merg in fata judecatorului. Acum m-am obisnuit, am fost de zeci de ori si nu imi mai este teama", ne spune fetita. Cunoaste numerosi termeni juridici si se pricepe sa formuleze o petitie.

"Stiu sa intru pe internet si sa vad care este situatia unui dosar in care se judeca familia mea, stiu sa fac o cerere de studiere a unui dosar. Acum am fost citata sa ma prezint la un proces care se desfasoara la Deva, dar nu pot sa ma prezint ca sa-mi formulez apararea fiindca nu are cine sa mearga cu mine", spune fata, care se afla in ingrijirea nasilor.

Ionela a cerut asistenta juridica si de la Directia pentru Protectia Copilului (DPC) Gorj, dar degeaba. "Nu putem sa-i acordam asistenta juridica. Ea poate fi reprezentata doar de tutorii legali", ne-a spus Marius Blandu, seful Serviciului Juridic din cadrul DPC Gorj. Oricum, barbatul e impresionat de fetita: "Nu am mai intalnit pana acum un copil care sa aiba atat de multe cunostinte juridice", spune el.

Numai note de 9 si 10

Ionela este eleva in clasa a V-a la Scoala generala "Voievod Litovoi" din Targu-Jiu. "Invata foarte bine, are numai note de 9 si 10, e printre cei mai buni din clasa", ne-a spus dirigintele fetei, Ion Baloi. La ora de matematica, fata este chiar sefa de clasa, fiind mana dreapta a profesorului.