Evenimentul Zilei > Actualitate > Fetească Neagră pentru delegaţii NATO
Fetească Neagră pentru delegaţii NATO

Fetească Neagră pentru delegaţii NATO

Printre soiurile din care vor gusta oficialii prezenţi la summit se mai numără Feteasca Regală, Pinot Noir şi Merlot.

Compania Cramele Halewood, singurul furnizor de vin al Summitului NATO, va livra pentru eveniment zece soiuri de vinuri produse în România, ne-a declarat directorul comercial al companiei, Mihai Chitic. „În total, vom livra 3.500 de sticle de vin şi 500 de sticle de spumant, din soiuri premiate“, ne-a spus Chitic. Câteva dintre soiurile din care vor gusta delegaţii sunt Fetească Neagră, Fetească Regală, Pinot Noir şi Merlot. Producătorul nu va obţine venituri în urma acestui contract, fiind partener (sponsor) al evenimentului.

Potrivit unor surse din piaţă, şi companiile
Jidvei şi Murfatlar ar fi intenţionat să devină furnizori al evenimentului, însă negocierile cu organizatorii au eşuat.

Şpriţ cu Borsec

Pe de altă parte, compania Romaqua,
producătorul mărcii de apă minerală Borsec, va furniza Summitului NATO circa 6.500 de sticle de apă, în baza unui contract de sponsorizare, ne-a spus Mihaela Drăghici, directorul de comunicare. „Nu vom obţine niciun venit de pe urma contractului, întrucât suntem partenerii evenimentului“, a explicat Drăghici. Apa minerală va fi îmbuteliată în sticle de 0,75 litri, nu în ambalaj PET.

Borsec, lider pe piaţa apelor minerale
din România, este singura marcă de apă îmbuteliată ce se va afla pe mesele în jurul cărora se vor discuta problemele fierbinţi ale Alianţei Nord-Atlantice.

Sponsorizări
de la liderii de piaţă

Una din cinci sticle de apă minerală
vândută în România este Borsec, conform datelor Societăţii Naţionale a Apelor Minerale. Potrivit aceleiaşi surse, Romaqua a îmbuteliat, în 2006, circa 230 de milioane de litri de apă minerală.

Printre cei mai mari jucători pe piaţa
apelor minerale, estimată la peste 1,1 miliarde de litri anual, se numără Coca- Cola HBC (cu Dorna), European Drinks (cu Izvorul Minunilor), Apemin Tuşnad, Perla Harghitei şi Bibco Biborţeni.

CARTE DE VIZITĂ


Parteneri de succes


>
Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV), Halewood este principalul exportator de vinuri din România, cu o cotă de 25% din totalul exporturilor. Grupul Halewood România este o filială a companiei britanice Halewood International.

>
Romaqua Group e fosta companie de stat Comchim Bucureşti, afacere controlată în prezent de patru persoane fizice române, principalul acţionar fiind Octavian Creţu. Romaqua mai deţine în portofoliu şi băuturi răcoritoare – Giusto, Quick-Cola, Brifcor, precum şi cafeaua Metropolitan.