Festival cu scrumbii la grătar

Festival cu scrumbii la grătar

Faleza Dunării din Galaţi a fost plină ieri cu terase şi grătare, iar în dreptul Restaurantului „Pescarul“ a fost amplasată o scenă pe care s-au susţinut concertele în aer liber.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Scrumbiei a scos din casă peste 5.000 de gălăţeni.

Scrumbia la grătar a fost principala atracţie a celor care au ieşit la aer lângă Dunăre, micii şi berea urmând îndeaproape în comenzile gălăţenilor. Zece lei a costat o porţie de scrumbie făcută la grătar, fiind achiziţionate în jur de 800 de kilograme de peşte pentru acest eveniment de către firma Regal SA, unul dintre organizatorii festivalului (alături de primărie şi de consiliul local).

Au mai fost organizate un târg al meşterilor populari, o expoziţie culinară cu preparate exclusiv din peşte, dar şi concursuri de pescuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vremea este foarte frumoasă, aşa că am ieşit cu soţia. Am mâncat scrumbie, că face parte din tradiţie. Sunt foarte bucuros că văd foarte multă lume aici, pare un oraş viu“, spunea ieri după-amiază Vlad Caznea, 38 de ani. Evenimentul a apărut ca o replică la dorinţa autorităţilor de a oferi gălăţenilor o alternativă de primăvară a Serbărilor Galaţiului, de pe 30 noiembrie.