Fenomenalul Mutu: „Câştigăm Cupa UEFA!“

Fenomenalul Mutu: „Câştigăm Cupa UEFA!“

„Briliantul“ scrie istorie cu Fiorentina şi în Europa. El şi-a calificat echipa în semifinalele Cupei UEFA, marcând joi două goluri fabuloase.

Adrian Mutu face spectacol nu doar în campionatul de fotbal al Italiei, unde este de mult timp o vedetă şi unde ocupă primul loc în topul stranierilor din Serie A, ci şi în cupele europene. Românul s-a dezlănţuit joi seară, la meciul cu PSV Eindhoven, partidă-retur din sferturile de finală ale Cupei UEFA. Egali cu olandezii în prima manşă, scor 1-1, italienii s-au impus la Eindhoven, 2-0, graţie dublei semnate de Adrian Mutu. În semifinale, Fiorentina va înfrunta formaţia scoţiană Glasgow Rangers, într-o dublă manşă programată pe 24 aprilie şi 4 mai. În cealaltă semifinală se vor duela Zenit Sankt Petersburg şi Bayern München. „Putem merge până la capăt“ Cu cele două goluri marcate joi, Mutu a devenit cel mai prolific fotbalist din istoria Fiorentinei într-un singur sezon al cupelor europene, cu un total de şase reuşite! Primul gol al „Briliantului“ a fost cu adevărat magnific: şut de la 30 de metri, din lovitură liberă, direct la vinclu. Execuţia l-a lăsat perplex pe Gomes, brazilianul din poarta batavilor. „A fost, cu siguranţă, un gol frumos, dar esenţial este că a fost unul dintre cele mai importante înscrise de mine în toată cariera, pentru că ştiam că trebuie neapărat să marcăm la Eindhoven. Este un rezultat mare pentru club. Am spus înaintea sezonului că una dintre ţintele noastre este să câştigăm Cupa UEFA, iar acest obiectiv este posibil. Suntem pregătiţi să dovedim că putem merge până la capăt“, a declarat Mutu pentru uefa.com, site-ul competiţiei. „Aplauze în picioare pentru Mutu“, a scris ieri presa italiană.

„Mutu trebuie felicitat şi ţinut în braţe“, este de părere şi Adrian Ilie, cel căruia Mutu i-a luat locul la naţională. Întorşi la Firenze, Mutu şi colegii lui au fost sufocaţi de dragostea suporterilor. La stadionul „Artemio Franchi“, fanii au înconjurat autocarul echipei şi i-au aplaudat pe jucători şi pe antrenorul Cesare Prandelli. La Fiorentina, Mutu a ajuns un megastar, fiind comparat deja cu Roberto Baggio, Gabriel Omar Batistuta şi Rui Costa. MEDIA Serialul de la Kanal D cu Mutu debutează luni Adrian Mutu s-a implicat într-un proiect inedit pentru un fotbalist român. Starul naţionalei tricolore va fi personajul central al unui reality-show difuzat de luni până joi, la ora 22.30, de postul Kanal D şi intitulat „Il Fenomeno“. Serialul va include nu doar elemente de reality-show, ci şi interviuri şi imagini din arhiva personală a vedetei. „Briliantul“ a fost surprins în ipostaze interesante la Florenţa, dar şi la Miami, unde Consuelo, soţia fotbalistului, va da naştere luna viitoare celei de-a doua fetiţe a cuplului. „Sunt fericit, emoţionat şi nerăbdător să văd reacţia publicului după primul episod. Telespectatorii vor afla lucruri pe care nu le-am spus nimănui până acum şi vor vedea aspecte netrucate din viaţa mea şi a familiei mele. De asemenea, sunt mulţumit că, în sfârşit, voi putea lămuri anumite chestiuni legate de trecutul meu“, a spus Mutu despre serialul „Il Fenomeno“. Fotbalistul doreşte să se implice, alături de cei de la Kanal D, şi în proiecte cu scop educativ pentru tânăra generaţie.

CONCLUZIE Contra: „Poate că ăsta e destinul meu!“ Autor al unui gol şi în partida-tur, disputată la München, fotbalistul român Cosmin Contra a marcat joi din nou pentru Getafe, cu Bayern, chiar sub ochii regelui Spaniei, Juan Carlos, în „sferturile“ Cupei UEFA. Insuficient însă. Scorul a fost 3-3 după prelungiri, iar nemţii au mers în semifinale, datorită numărului superior de goluri din deplasare (la München fusese 1-1). „Guriţă“ a mărturisit, pentru EVZ, că a trăit joi-noapte o adevărată dramă în cariera sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Getafe a terminat cu Cupa UEFA. Cosmin Contra: Sunt trist aşa cum n-am mai fost de mult! Parcă trăiesc un coşmar interminabil. Nu-mi vine să cred! Îmi pare rău că n-am fost atât de maturi încât să eliminăm marele Bayern. Dar nemţii erau de bătut. Au jucat un meci întreg cu un om în plus şi nu au arătat nimic (n.r. - Ruben De la Red a fost eliminat în minutul 6). Unde crezi că s-a greşit? La golul doi al lor, când portarul nostru, Abbondanzieri, a greşit grav. Dar am avut şi ghinion. În minutul 88, Casquero a alunecat după ce îl driblase şi pe Kahn, iar peste un minut s-a făcut 1-1. Arbitrul (n.r. - elveţianul Massimo Busacca) şi-a făcut şi el treaba, trăgând cu oaspeţii. Ne-a eliminat un om şi a trecut cu vederea un fault în atac, comis de Kahn la ultima fază a meciului. „Omule, parcă ai fi blestemat!“ Mulţi şi-au amintit, brusc, de acea finală a Cupei UEFA dintre Alaves, echipa ta, şi Liverpool, încheiată 4-5... Eu mi-am adus aminte de multe, nu doar de partida aia. De golul marcat de Laursen, la Copenhaga, în ultimul minut de meci, de…. Nu mai vreau să-mi amintesc. Soţia mea îmi spunea după meci: „Omule, parcă ai fi blestemat! Toate ţi se-ntâmplă numai ţie“. Aşa o fi destinul meu. Dar să ştiţi că sunt mândru să joc la Getafe!

Pe cine vezi în finală? Aş vrea o finală Fiorentina - Bayern, iar Adi Mutu, prietenul meu, să mă răzbune, cucerind trofeul. (Adi Dobre)