Femei cu stil: Gratioasa Nicole Kidman

Femei cu stil: Gratioasa Nicole Kidman

Cea mai cunoscuta australianca de pe covorul rosu de la Hollywood este Nicole Kidman.

Nascuta pe 20 iunie 1967 in Honolulu, Hawaii, actrita este recunoscuta pentru gratia si feminitatea ei, datorate in mare parte lectiilor de balet pe care le-a luat inca de la varsta de 4 ani.

Prima ei aparitie pe ecran are  loc la 15 ani, intr-un videoclip al lui Pat Wilson. In anii ‘80, zvelta Nicole (1,79 m) primeste ulterior mai multe roluri secundare in diverse seriale din Australia si nu refuza nici macar o telenovela.

Primul rol important al roscatei australience este insa in filmul „Zilele fulgerului” (1990), unde a impartit platoul de filmare cu Tom Cruise, cel care avea sa-i fie sot din 1990 pana in 2001.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu rolul din comedia satirica „Pe viata si pe moarte”, Nicole castiga simpatia criticilor si un Glob de Aur. Ulterior, Tom si Nicole interpreteaza un cuplu in „Cu ochii larg inchisi”, ultimul film regizat de Stanley Kubrick.

Imaginea unui parfum

Cu „Moulin Rouge”, Nicole primeste o nominalizare la Oscar, pentru cea mai buna actrita, iar pentru rolul Virginiei Wolf, din „Orele”, chiar pleaca acasa cu statueta. „Dogville”, „Cold Mountain” (filmat in Romania) si „Traducatoarea” sunt doar cateva dintre ultimele filme in care Nicole a stralucit. Australianca si-a incercat si talentul de cantareata, avand o colaborare de succes cu Robbie Williams, pentru melodia „Something Stupid”.

Nicole a fost anul trecut si imaginea parfumului Chanel no. 5. Pentru fiecare dintre cele trei minute ale clipului publicitar a incasat cate 3,76 de milioane de dolari. Din iunie 2006 este casatorita cu muzicianul Keith Urban.