În plus, la alegere: sport extrem – la Romaero Băneasa, jazz sau rock alternativ – în centru. Luaţi ce vă prieşte!

2 X VINTAGE
. În urmă cu un an, Gabriela Vlad, o tânără pasinată de modă, a inaugurat, în La Scena, My Grandma’s Backyard (MGB), un prim târg cu haine vintage. De la prima ediţie MGB, care a adunat laolaltă mulţi urbani amatori de „haine vechi cu aer proaspăt“, Capitala s-a umplut de târguri vintage/second-hand/self-made. MGB sărbătoreşte astăzi un an cu o nouă întâlnire cu vânzare, la Clubul Ţăranului Român. Ediţia aniversară va avea 25 de participanţi şi aşteaptă câteva sute de vizitatori, care vor putea răscoli prin haine şi accesorii de la orele 14.00 la 20.00. Ţinuta obligatorie – negru. Invitat de onoare – Yvan The Face Hunter, fotograf şi colecţionar de „streetstyle“. Coloana sonoră – DJ Vasile. Intrare – 10 lei. Cum shoppingul de vintage e noua modă în oraş, aceeaşi notă se păstrează şi la Green Hours, care găzduieşte, astăzi şi mâine, Green Fair, ediţia a VI-a. În ambele zile, de dimineaţă, de la ora 10.00, şi până pe înserat, în curtea clubului veţi găsi accesorii de tot soiul – cercei, coliere, brăţări şi broşe, genţi cusute manual şi haine la preţuri nepiperate.

EXTREM.
Adrenalina, sportul şi muzica – nu neapărat în proporţii egale – sunt „ingredientele“ Urban Arena Urban Mix, un spectacol-concurs care se va desfăşura în această seară la Romaero Băneasa. „Triburile urbane“ de bucureşteni specialişti în sporturi urbane se vor înfrunta, pentru premii de peste 3.000 de euro, la skateboarding şi rolling, pe mixaje Şuie Paparude, DJ Cristu, Gojira cu Leizaboy şi DJ Dudu. Competiţia, care aduce la Băneasca cele mai elaborate scheme de tricks & freestyle, începe la ora 18.00.

LIVE.
Sâmbăta muzicală începe devreme în Sala de lectură şi ceai de la Teatrul Act. De la ora 19.30, Alexandru Virgil Răileanu şi Denise Cristina Paşa vă aşteaptă pe Calea Victoriei, nr. 126, cu jazz cântat la pian şi vioară. Din partea casei – cărţi cu şi despre teatru. Tot cu jazz vă ademeneşte şi Pedro Negrescu Trio, în Art Jazz Club (situat pe Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 23A, la subsolul Galeriilor de Artă Orizont). După ora 21.00, daţi fuga în Lăptăria Enache, unde are cântare Omul cu şobolani, de la ora 22.00, live.

COMEDIE.
Şi Festivalul „Comedia ţine la TINEri“, început în forţă joi, are o propunere pentru acest sfârşit de săptămână. „Romanţioşii“, de Edmond Rostand, are mâine două reprezentaţii: o dată de la ora 17.00, a doua oară de la ora 20.00. Spectacolul, regizat de Alexandru Dumitru Măzgăreanu, se joacă la Teatrul de Comedie, organizatorul evenimentului, şi durează o oră şi jumătate. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.