FC Barcelona a făcut o demonstraţie de forţă în prima repriză a meciului câştigat cu scorul de 3-2 la Sevilla, argentinianul Lionel Messi continuându-şi seria extraordinară de goluri (45 în acest sezon), deschizând scorul în minutul 5. Bojan Krkic a dublat avantajul oaspeţilor după o jumătate de oră de joc, în timp ce Pedro a marcat pentru 3-0 în minutul 63.

Gazdele de la Sevilla au reuşit să se apropie în urma reuşitelor lui Kanoute şi Luis Fabiano, însă catalanii au rezistat şi au obţinut trei puncte vitale în lupta pentru titlu. În ciuda faptului că oamenii lui Josep Guardiola au strâns 96 de puncte în 37 de meciuri, fanii lui FC Barcelona nu pot încă să se bucure de titlu de campioană, Real Madrid câştigând clar, scor 5-1, duelul Cu Athletic Bilbao.

"Galacticii", care rămân la un singur punct de FC Barcelona, au deschis scorul prin Crisitiano Ronaldo, aflat la cel de-al 26-lea gol în Primera în acest sezon, dar bascii au egalat prin Yeste. Oamenii lui Manuel Pellegrini s-au desprins pe final, Higuain, Ramos, Benzema şi Marcelon marcând fiecare câte o data în ultimul sfert de oră.

În ultima etapă, FC Barcelona va întâlni, pe teren propriu, Valladolid (locul 18), în timp ce Real Madrid merge la Malaga (poziţia a 16-a).